• 18-11-2016
  • Woonkamer
blog-britt-kindervriendelijk-tafelen2

Het is weer herfst en buiten is het nat en guur. Als ouder weet je dat de kinderen nu echt geen zin hebben om buiten te spelen. Logisch ook, want binnen is het warm en gezellig. Om te voorkomen dat de woonkamer er binnen no-time als een ontplofte speelgoedwinkel uitziet, verzin je iets wat zich beperkt tot één deel van de woonkamer: aan tafel knutselen.

kindvriendelijk_tafelen_1

Genoeg ruimte

Hoe fijn is het als je niet hemel en aarde hoeft te verschuiven om snel en makkelijk met meerdere kinderen aan tafel te knutselen. Nu kun je al een grote tafel in huis hebben staan, maar het is ook een optie om een kleinere tafel snel groter te maken dankzij een simpele truc.  Eettafel Index is daar een goed voorbeeld van. Maak ‘m groter door het blad een stuk uit te schuiven. Handig!  

   
kindvriendelijke-tafels-index

Vriendelijke oppervlakte

Een eettafel met een grof oppervlakte is niet altijd handig. Denk bijvoorbeeld aan oud teakhout of tafels die nog steeds de vorm van een boomstam hebben. Tafels met kieren, deuken en andere onregelmatigheden zoals eettafel Solo zijn minder stabiel voor knutselspullen, waardoor een bekertje met waterverf snel omvalt.  Zonde voor de tafel én het knutselwerkje natuurlijk! Een eettafel met een gladde oppervlakte zoals de Orleans kan nog steeds stoer ogen, en is ook knutselvriendelijk.  


kindvriendelijke-tafels-orleans
kindvriendelijk_tafelen_2

Vlekkenbestendig

Ben je op zoek naar een eetkamertafel die tegen een stootje kan, dan is een ´soft touch lak´ aan te raden. Eettafel Clear is daar een mooi voorbeeld van. Deze laklaag zorgt voor een mooie natuurlijke, matte afwerking. Ook een glasplaat zoals bij eettafel Cubes is een schot in de roos. Na het knutselen poets je alles in één keer weg met een vochtige doek. Opgeruimd staat netjes!

kindvriendelijke-tafels-cubes

Wil je je huis helemaal kids proof maken? Bekijk dan de blog Een opgeruimd (speel)huis .