• 02-06-2017
  • Woonkamer
loft1

Het is heus niet alleen maar voor Hollywoodsterren weggelegd: leven in een toffe loft. Steeds vaker zien we oude fabrieksgebouwen en loodsen omgetoverd worden tot hippe woonruimtes. Ben je zo’n geluksvogel die baadt in licht en ruimte en weet je geen raad met al je vierkante meters? Of wil je heel graag in een loft wonen, maar moet je (voor nu) stiekem toch doen alsof? Lees dan gauw verder voor slimme wooninspiratie.


loft5

Inrichten van je loft

Een loft kenmerkt zich door het hebben van één grote woonruimte, waar relaxen, koken en slapen samenkomen. Om het lekker praktisch te houden, kun je de loft in functionele gedeeltes inrichten. De keuken is vaak al ingebouwd, dus is het handig om in de buurt daarvan een gezellige eetruimte te creëren. Om gezellige avonden door te brengen, is een zithoek onmisbaar. Een ruime hoek- of u-bank zorgt door zijn vorm voor een natuurlijke scheiding tussen de eet- en de zithoek. Ben je niet gezegend met een toffe loft, maar wel verwend bent met een ruime woonkamer? Ook dan kun je deze indeling goed toepassen.

loft2

Ga voor groots

Lekker leven is de leus en zeker in een loft! Dankzij alle ruimte, is de keuze letterlijk reuze wanneer het om meubels gaat. Kies voor een grote, robuuste eettafel waar je met de hele familie en al je vrienden aan kunt tafelen. Ditzelfde geldt voor de bank. In een loft mag je de dingen groots aanpakken, dus benut de ruimte die je hebt! Ben je bang dat je interieur te vol zal ogen? Kies dan voor lichte kleuren en materialen. Hoewel een tafel best groot, stoer en robuust kan zijn, is het nog steeds mogelijk om deze niet te zwaar op je interieur te laten drukken. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een witte tafel met een open onderstel en stoelen waarbij de poten slank en rank zijn. Zo houd je de boel lekker licht!


loft3

Creëer knusheid

Een knusse slaapruimte inrichten kan best een uitdaging zijn wanneer je overspoeld wordt door zeeën van ruimte. De truc? Maak gebruik van zachte stoffen en comfortabele vloerkleden. Deze laatste zorgen voor het ‘afbakenen’ van een kleine oase rust in al die vierkante meters. Een boxspring met een zachte bekleding zorgt voor dat extra stukje onmisbare comfort. Meubels gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of rotan voegen extra warmte toe aan het interieur.


Dressoir Max

1.489,-