• 31-10-2019
  • Gemixte woonstijlen

BINNENKIJKEN BIJ

ROBBERT & GERDA

Dagelijks wakker worden met een fantastische zonsopgang, leven in absolute rust zonder het bruisende stadsleven te hoeven missen. Wie wil dat nu niet? Voor Robbert en Gerda is dit de realiteit. Na verschillende huizen te hebben gerenoveerd, werd het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze kochten een jaren ’70 bungalow in Kaapstad, Zuid-Afrika en maakten er hun droomhuis van. De liefde voor Zuid-Afrika is een never ending love story. Robbert verhuisde in 1985 naar dit land met een ongekende rijkdom aan cultuur, tradities en adembenemende landschappen. Niet lang daarna wordt hij wéér verliefd. Op Gerda, een Zuid-Afrikaanse fotograaf met een passie voor reizen. Een match made in heaven. Samen genieten ze van alles wat Zuid-Afrika hen te bieden heeft.

Heel even hebben ze het op een andere plek geprobeerd. Op het Griekse eiland Ithaka renoveerde het stel een ruïne, die later werd gedoopt tot Villa Kalos. Hoewel deze plek in boutique stijl perfect was, bleef Zuid-Afrika met haar prachtige Tafelberg naar hen lonken. De zoektocht naar een nieuw renovatieproject werd gestart; nu in hun geliefde Kaapstad.


LIVING THE DREAM

In november 2014 kreeg het stel de bungalow, die toen meer iets van een verscholen bunker weg had, op het netvlies. Hoewel een normaal mens in eerste instantie geen warme gevoelens krijgt bij een bunker op een berg, zag Gerda meteen mogelijkheden. Seinheuwel ligt op een paar autominuten afstand van het centrum. Het uitzicht op de Tafelberg en de binnenruimte zorgden ervoor dat het stel op slag verliefd was op het Tamboerskloof huis. Echter moest er nog heel wat gedaan worden. Een renovatie van een jaar volgde, waarbij ongeveer alles behalve de basis werd aangepakt. Zo werden dikke muren vervangen door panoramische ramen, zodat vanuit iedere kamer genoten kan worden van het fenomenale uitzicht.

THE 70’S REVIVAL

Hoewel het huis een enorme inhaalslag heeft gemaakt op het gebied van design, is de oorspronkelijke jaren ’70 vibe er bewust in verwerkt. Ook wat betreft interieur bemerk je de waardering voor de oorspronkelijke architectuur door middel van retro details. Rotan en hout komt in iedere ruimte terug, maar ook ronde vormen in stoelen, tafels en de relaxfauteuil verwijzen naar vervlogen tijden.


SHOP DE STIJL

Goossens

Eetkamerstoel Chaplin

met arm | stof | Velvet moss 59

 179,-  161,-
10% KORTING
Goossens

Draaifauteuil Long Beach

Draaifauteuil | leer | Leder buffalo donkergroen

 1.049,-
Goossens
 69,-
Op voorraad
Goossens
 1.588,-  1.348,-
SALE
Goossens

Bed Slade

Ledikant 140 x 200 cm hoofdbord organisch...

 999,-  719,-
20% KORTING
Goossens Excellent

Eettafel Pohon

Verkrijgbaar in diverse maten

 2.099,-
Goossens
 1.501,-
NU EXTRA VOORDELIG
Goossens

Eetkamerstoel Oxton

Met arm | leer | Leder outdoor cognac

 239,-

NOG NIET UITGEKEKEN?

KIES JE CATEGORIE OF ONTDEK ALLE INSPIRATIE

naar de hoofdpagina
PSST...

GRATIS MAGAZINE?

Opzoek naar nog meer inspiratie? Ons lifestyle magazine staat bomvol woon- én slaapinspiratie. Bestel 'm nu gratis!

bestel gratis

ÉCHT ADVIES

ADVIES DAT ÉCHT AANSLUIT BIJ JOUW WOONWENSEN