• Door: Melanie
  • 30-03-2016
  • Tuin
blog-tuin-43460

Maak van jouw tuin een hotspot

Als het zonnetje schijnt en de temperaturen oplopen, dan is het bijna zonde om naar buiten te gaan en je mooie interieur te laten voor wat het is. Bijna. Met een beetje gevoel voor stijl kun je het buiten net zo gezellig maken als binnen. Ook als je helemaal niet zulke groene vingers hebt. Planten zijn namelijk niet de enige sfeermakers in jouw tuin. Met de laatste trends, aangevuld met mooie tuinmeubels en gezellige woonaccessoires maak je van je buitenverblijf dé hotspot van deze zomer.

Tuintrend 1: Urban Greenery

We hebben ‘m al even aangestipt in onze blog over de kleur van het jaar. Urban Greenery is helemaal hot in huis. Het zal je niet verbazen dat deze trend ook buiten de vier muren van je woning hip en happening is. Groen, groener, groenst. Dat is waar het bij trend Urban Greenery om draait. Planten in alle soorten en maten, groene kussens, plaids en potten: leef je uit. Een mini jungle is dankzij een paar bamboe planten zo gemaakt. Voeg daar wat ‘makkelijke’ cactussen en vetplanten aan toe en jouw botanische tuin is een feit. Go green!

tuin3-40052

Tuintrend 2: de Eco-oase

Duurzaamheid is anno 2016 helemaal hip. Elektrisch autorijden, zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen, het scheiden van afval en groenten verbouwen in je eigen moestuintje: het is allemaal al best verantwoord. Ga nog een stapje verder met een eco-oase in je natuurlijke habitat. Klinkt misschien een beetje geitenwollensokkerig, maar simpel gezegd is jouw tuin duurzaam en milieu verantwoord. ‘Hoe dan?’, horen we je denken. Denk aan een houtsnipper pad in plaats van beton, een wilgenheg in plaats van een door machines geperste schutting, gerecyclede accessoires en duurzaam geproduceerde meubels.

tuin4-40119
tuin5-40094
tuin6-40106

Tuintrend 3: The world beyond

In deze trend mag je je fantasie de vrije loop laten. Weelderige bloemen en planten gecombineerd met tientallen, kleine sfeerlichtjes waardoor het lijkt dat TinkerBell en haar vriendinnen jouw tuin hebben uitgekozen om hun avonden te spenderen. Het is fabelachtig mooi. Over andere werelden gesproken: je kunt er ook voor kiezen om het sprookjesachtige uit jouw favoriete vakantiebestemming in je tuin te verwerken. Vrolijke Balinese parasols toveren jouw buitenplaats bijvoorbeeld in een plek waar je de dagelijkse bezigheden even vergeet.

tuin_1-39987

Staycation

Een paar jaar geleden kwam de regen tijdens de zomermaanden nog met bakken uit de hemel vallen, maar nu laat Moeder Natuur ons (bijna) niet meer in de kou staan. Het vluchten naar tropische eilanden is geen noodzaak meer, vanaf nu kunnen we ons bezig houden met een staycation. Heerlijk wakker worden met een ontbijtje in de zon, ’s middags even ontspannen met een goed boek op die comfortabele loungeset terwijl de kinderen met hun handen in de moestuin wroeten en een gezellige barbecue met familie en vrienden om de dag goed af te sluiten. Dat noemen we nog eens een fijne vakantie!

Benieuwd naar onze nieuwe tuincollectie? tuinmeubels. Krijg jij ook al last van zomerkriebels? Met woontrend Honey haal je het zonnetje in huis!

Bekijk ook...