• Door: Melanie
  • 04-05-2016
  • Woontrends
mom-67583

Moederdag: dat verdient een bloemetje

Moederdag. De ochtend ruikt naar aangebrande broodjes, de keuken is bezaaid met hagelslag en als je een blik op de klok werpt is het stiekem nog best vroeg voor een zondagochtend. Jouw kroost maakt er vandaag misschien een bende van, stiekem is het dat er zo hard gewerkt wordt om jou in het zonnetje te zetten. De vers geplukte bloemen op tafel maken deze dag extra bijzonder, én ze passen ook nog eens helemaal in voorjaarstrend Secret Garden. Dit speciale bosje zou je voor altijd willen bewaren, en guess what? Met deze tips kan dat ook!

bloemen-63292

Vrolijke foto

Vind je het gezicht van jouw kleine spruit als hij/zij je een cadeautje geeft ook zo onbetaalbaar? Leg het vast! Die mooie bos bloemen straalt dan niet alleen in de vaas, maar ook op de foto. Ga naar de plek waar de bloemen geplukt zijn en maak een paar mooie kiekjes. Doe er een mooi lijstje om en geef het een plekje in de woonkamer. Je interieur krijgt meteen een persoonlijke touch én je hebt een herinnering gecreëerd die jaren meegaat. Een win-win situatie dus.

jongen-op-schilderij-65015

Kunstige bloemen

Wil je de vrolijke bloeiers eerst laten shinen in de vaas om ze vervolgens een tweede leven als kunst te gunnen? Ook dat kan! Zodra je merkt dat de blaadjes los beginnen te laten, is het tijd om de bloemen goed te laten drogen. Doe ze in een dik boek, laat ze twee weken liggen en ga ondertussen op zoek naar (doorzichtige) fotolijstjes. Het is even geduld hebben, maar na twee weken mag er eindelijk geknutseld worden. Geef iedere bloem een mooi plekje in de lijst. Plak ze eventueel vast met een beetje lijm en hang de lijstjes aan de muur. Het bosje bloemen van jouw kleine hartendief is nu een piece of art geworden!

dried-flowers-on-whi-67536
pressed-flowers-in-f-67463
201605-gedroogde-blo-63253

Muurbloempjes

Het klinkt misschien een beetje gek: bloemen als wanddecoratie gebruiken. Toch zal je versteld staan van het effect. Het is origineel, speels en vrolijk. Het leuke aan deze manier van decoreren is dat de uitwerking op verschillende manieren kan. Hang iedere bloem met een klein wasknijpertje aan een stukje touw, zoals we dat ook van kerst- of geboortekaarten kennen. Of bevestig iedere tak met een stukje vrolijk gekleurd masking tape direct op de muur. Wie had gedacht dat muurbloempjes zo leuk konden zijn?!

bloemen1-63354
Flower-DIY_Claire-Gr-67462
MrKate_FlowerWall_DI-67462

Bekijk ook...