• 12-05-2017
  • Woonkamer
header-foto-moederdag-2-klein

Zoals bij veel gezinnen, wordt Moederdag ook bij de familie Goossens gezellig gevierd. Margareth Goossens en Maayke Goossens, moeder en dochter maar ook collega's, vertellen enthousiast hoe deze dag er bij hun aan toe gaat én hoe de passie voor meubels met de paplepel werd ingegoten. Net als de tapas, wijntjes en ouderwets lekkere worstenbroodjes die met Moederdag op tafel komen.

Van cadeaus naar quality time

Waar Maayke, Bart, Tessa en Koen vroeger hun best deden om een leuk cadeau voor hun moeder uit te zoeken, is de vorm van het geven in de laatste jaren veranderd. Voor Margareth is het belangrijker om meer quality time met haar gezin door te brengen: “We hebben afgesproken om niet meer aan cadeaus te doen, maar om lekker samen te lunchen.” “Het zit natuurlijk niet in het budget om lekker te eten én nog een nieuwe tuinstoel te kopen”, grapt Maayke met een lekkere portie Brabantse nuchterheid. En hoewel Moederdag niet meer met fysieke cadeaus wordt gevierd, heeft het hebben van een meubelzaak een groot voordeel. “Tijdens het inkopen bij de leveranciers kom je veel leuke spullen tegen. Als ik zag dat ons mam iets mooi vond, dan bestelden we dat vroeger stiekem gewoon als cadeau.”


margareth--foto-verticaalnaam_klein
maayke-foto-verticaalnaam-klein

Van paarden naar Pinterest

Binnen dit grote gezin van meubelmakers zijn er natuurlijk verschillende woonsmaken te vinden. Terwijl Margareth haar best doet om het thuis zo gezellig en knus mogelijk te maken met veel kaarsen, kussens en vrolijke kleuren, mag het voor Maayke strak en geordend zijn. Maar naast hun eigen stijlen, hebben de twee ook overeenkomsten als het aankomt op wonen en interieur. Zo is Maayke stiekem de uitvinder van Pinterest: als paardenmeisje bracht ze haar meeste tijd door in de stallen. Toch schoof ze regelmatig met het meubilair van haar kinderkamer om nieuwe stijlen te testen en maakte ze hele plakboeken van woonbladen. En Margareth? In haar vrije uren maakt zij moodboards op het echte Pinterest. “Dit vak is mijn passie omdat je altijd iemand blij maakt. Ik vind gezelligheid en sfeer belangrijk, zodat als je thuis komt, je huis ook écht als thuis voelt.”


margareth-interieur--naam_2

Cadeautips in de stijl van Margareth


Goossens

Hanglamp Vorm

Hanglamp met 3 kantelbare spots | metaal...

 599,-  549,-
Goossens

Bijzettafel Wavy 2

Bijzettafel | teak | Naturel teak

 149,-  69,-
maayke-interieur--naam-klein

Cadeautips in de stijl van Maayke