• 15-03-2022
  • Woonkamer

1. Met planten komen woonruimtes tot leven

De meest simpele en effectieve manier om de natuur in huis te halen zijn planten. Dit element werd enkele jaren geleden al omarmt door de Urban Jungle woontrend. Een populaire woonstijl waarbij groen een grote rol speelt. Echter is het voor Biophilic design niet voldoende om alleen planten aan je interieur toe te voegen. Ja, het is een belangrijke factor, maar door je woning van veel planten te voorzien creëer je nog geen natuurlijke vibe zoals deze trend bedoeld is. Wat wel de bedoeling is? De connectie met buiten maken. Een groot raam met uitzicht op een prachtig natuurgebied of om een (bestaande) boom bouwen zijn hierin creatieve uitwerkingen.

2. Meubels van natuurlijke materialen ogen ongerept

Bij Biophilia is het belangrijk om de oorsprong van iets te kunnen herleiden. Dat geldt ook voor meubels. Het liefst komt er zo min mogelijk bewerking bij kijken, want daardoor komt het steeds verder van de natuur af te staan. Tafels van steensoorten of (onbewerkt) hout geven je het pure gevoel waar je naar op zoek bent. Maar ook banken en stoelen zijn mooie elementen om de kracht van de natuur in je interieur te verwerken. Stoffen zoals jute, wol, linnen en katoen op dit soort meubels (en ook in de verdere aankleding van je interieur) zorgen voor een aards effect.

3. Daglicht in huis geeft energie

Niet alleen jouw tientallen planten, maar ook jijzelf bloeit letterlijk op van daglicht. Het geeft je energie en stemt je vrolijker en dankzij genoeg licht overdag, slaap je ’s nachts beter. Het resultaat: minder gezondheidsklachten. Een licht huis met veel ramen sluit dan ook perfect aan bij de Biophilic design trend, maar helaas is niet iedereen gezegend met veel ramen. Hoe je dan toch kunt genieten van (relatief) veel licht? Daar hebben we een blog over geschreven.

Lees blog Let the Sun in

4. Creëer rust in je interieur met aardetinten

Ben je ooit onrustig geworden van wandelen in de natuur? Waarschijnlijk niet. De blauwe lucht, het bruine zand, de groene bladeren en de grijze rotsen maken je kalm. Door deze kleuren in jouw interieur te verwerken boots je de natuur na. Jouw hersenen associëren deze tinten met sereniteit. Je houdt je hersenen een beetje voor de gek, maar who cares als het werkt? Het toeval treft dat de Kleur van het Jaar 2022 perfect aansluit bij deze trend.

Ontdek Bright Skies; de Kleur van het Jaar

5. Natuurgeluiden voor een ontspannen gevoel

Begin je de dag wel eens met een lekker ontspannen muziekje? Waarom vervang je deze niet eens voor rustgevende natuurgeluiden? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar beeld je eens in: wakker worden met een vers kopje koffie, terwijl je naar buiten kijkt en je de vogels vrolijk hoort tjilpen. Gewoon binnen! Of wat dacht je van het rustgevende geluid van de zee, als je lekker een fotoboek van je laatste zomervakantie aan het maken bent? Het maakt jouw hier en nu net even iets groter.

Geniet van wat de natuur je te bieden heeft. Buiten, maar ook binnen.

Maak jouw interieur Biophilic

met deze natuurlijke woonitems

6e gratis

Eetkamerstoel Binn

399,-
Mogelijk vanaf 369,-
6e gratis

Eetkamerstoel Binn

399,-
Mogelijk vanaf 369,-
-10%

Bedframe Capelli

1.559,- 1.403,-
Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs en meer