• 29-10-2018

Koele kleuren brengen kalmte in je interieur. En van een rustgevende ruimte, word je vanzelf meer zen. Ontspannen in huis de winter vieren: koele kleuren kunnen daar een bijdrage aan leveren…

Basiskleuren

Wit, zwart, grijs: het zijn allemaal koele tinten die ook voor een goede basis in je interieur zorgen. Meubels in deze kleuren zijn dan ook tijdloos en heel makkelijk te combineren. Wit, zwart en grijs zijn altijd on trend. 

Bang voor winters witte meubels omdat ze snel vies worden? Kies dan voor wit op de muur. Wit zorgt er ook voor dat je ruimte groter lijkt en tevens staat wit erom bekend de creativiteit te bevorderen.  Voor je meubels kies je dan gewoon een andere coole kleur, want bij witte wanden, staat alles!


Een koele kleur is ook kleurrijk 

Het koele kleurenpalet wordt uitgebreid met veel kleurrijke kleuren. Zoals groen, blauw, roze en paars. Ook deze kleuren zorgen stuk voor stuk weer voor rust, rust en nog eens rust. 

Kleuren roepen emoties op. Groen werkt ontspannend en verzachtend, blauw zorgt voor ruimte en balans. Dat komt omdat je deze twee kleuren onbewust met landschappen, de zee en de lucht associeert. Vandaar dat roze, net als het wit, meer rust brengt. En ook in een ruimte waar paars veel voorkomt, word je vanzelf kalm en kun je je beter concentreren. 


Rustgevende kleuren voor slaapkamer

Omdat koele kleuren zoveel rust geven, worden ze vaak aangeraden voor in de slaapkamer zodat je meer sereniteit creëert. Dat wil je, omdat je hier graag wilt ontspannen en zo min mogelijk prikkels wilt ervaren. Afgeleid worden tijdens je werk wil je trouwens ook niet. Dus ook in je werkkamer thuis is het slim om te kiezen voor koele kleuren voor je meubels en wanden.  Je kunt je veel beter concentreren. Probeer het eens! 


Koele kleur geschikt voor kamers op oosten en zuiden

In de hectiek van de dag is het overigens heerlijk als je ’s avonds thuiskomt om tot rust te komen. Dus waarom zou je je woon- en eetkamer ook niet voorzien van kleuren die jou rustig maken?

Vooral kamers die op het oosten en zuiden liggen kun je gerust voorzien van koele kleuren. Waarom? Omdat kleuren een psychologisch effect hebben. Dat wil zeggen dat een ruimte waar koele kleuren domineren, veel kouder aanvoelt dan een ruimte met warme kleuren. De gevoelstemperatuur is lager. Omdat kamers op het oosten en zuiden veel zonlicht vangen, voelt de kamer alsnog warm aan ondanks de koele tinten. 

Meer meubels in koele tinten voor in je winterse interieur: 

Eettafel Mozart

Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten

 1.399,-  1.199,-

Dressoir Float

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 749,-  649,-

Eetkamerbank Pearl

Zonder arm, lage rug 122 cm breed | Stof...

 439,-  369,-

Opbergkast Jone

2 laden, 5 open vakken | Eiken | Eiken...

 1.099,-

Eetkamerstoel Emma

Microvezel | Alcamara donkergroen

 159,-