• Door: Melanie
  • 16-03-2016
  • Slaapkamer
8140353-09-boxspring-26865

Opgeruimd slaapt netjes

Eind deze week gaat de klok een uurtje vooruit. Het voorjaar is begonnen! Zeg maar dag tegen de slaapkamer, want jouw winterslaap is hiermee officieel tot een einde gekomen. Geen paniek, je mag nog steeds genieten van die heerlijke ontspannen uurtjes in de nacht, maar opstaan wordt een stuk draaglijker. Sterker nog: als jouw comfort zone er fris en opgeruimd uitziet, weet je niet hoe snel je ’s ochtends je ogen open moet doen. Werk aan de winkel dus!

Stap 1: het bed

Met deze klus kun je wel een extra paar handen gebruiken.  Het bed moet even van zijn plek want die stofvlokken moeten echt de kamer uit. Vervolgens is het bed zelf aan de beurt. Met een vochtige doek laat je je gestoffeerde boxspring weer stralen. Is jouw bed bekleed met leer? Na een behandeling met een speciale leder crème ziet jouw bed eruit alsof ‘ie spiksplinternieuw is.

Heb je je matras al een aantal jaren en gebruik je geen matrastopper? Dan is het verstandig om hem te keren. Het voeteneinde wordt het hoofdeinde. Zo slijt het matras gelijkwaardig. Laat het matras en de eventuele topper ook even een frisse voorjaarsneus halen. Ben je niet in de gelegenheid om alles naar buiten te dragen, dan voldoet een goede stofzuigsessie ook.

8150186-02-ledikant_-26866

Stap 2: het beddengoed

Bekijk of de kussens nog een ronde mee kunnen. Geven ze nog de ondersteuning die nodig is of word je steeds vaker wakker met een pijnlijke nek? Ook het dekbed mag best een keer gereinigd worden. Dit kan door een professional, maar de meeste dekbedden – even checken! - krijg je zelf ook weer lekker fris. Was het dekbed op lage temperatuur en stop wat tennisballen in de wasmachine. Zo wordt het dons goed opgeschud.

Vind je het ook altijd zo lekker om tussen nieuwe, knisperende lakens te kruipen? Het is niet alleen hygiënisch om zo nu en dan een nieuw dekbedovertrek te kopen, het is meteen de meest effectieve manier om je slaapkamer een metamorfose te geven. Of je nu kiest voor smetteloos wit, of een vrolijke bloemen overtrek: je krijgt er gegarandeerd voorjaarskriebels van.

8150186-08-ledikant_-26866

Stap 3: de nachtkastjes

Op het eerste gezicht lijken nachtkastjes niet zo’n grote functie te hebben, maar stiekem is dit dé plek waar het vaak een rommel is. Lectuur, een glas water, medicijnen, parfumflesjes en sieraden liggen naast elkaar uitgestald. Een museum kan er jaloers op zijn. De oplossing: een nachtkastje met lades. Hier kun je veel in kwijt en – misschien nog fijner - het wordt niet stoffig. Als je, je kastjes ook nog eens in dezelfde stijl kiest als het bed en de kledingkast vormt het één mooi geheel. En dat ziet er weer een stuk opgeruimder uit.

8140176-04-nachtkast-26866
nachtkastje-26868

Stap 4: de kledingkast

Een goede kledingkast is goud waard. Het biedt ruimte aan jouw hele garderobe. Het kan makkelijk de maatpakken van je wederhelft kwijt, en het heeft ook nog wel een plekje vrij voor je schoenenverzameling. Zo heb je geen last van rondslingerende kledingstukken en is jouw slaapkamer helemaal zen. Ben je een shopaholic waar geen enkele kledingkast ruimte voor heeft? Dan wordt het tijd voor meer drastischere maatregelen: uitmesten. Dat klinkt erger dan het is. Waarschijnlijk liggen veel kledingstukken al maanden achterin een hoekje te vereenzamen. Tijd om ze weg te geven dus. Na deze sanering zal je zien dat er weer genoeg ruimte is voor de spullen die je wél regelmatig gebruikt. Misschien is er nu zelfs plek voor het bedlinnen!

8150188-17-slaapkame-26866
sydney_kast-26868

Na deze tips kan het bijna niet anders dan dat je zin hebt om met de grote schoonmaak te beginnen. Kan je nog wel wat opbergers gebruiken? Bekijk onze kledingkasten en nachtkastjes!

Bekijk ook...