• 21-03-2023

Smaken komen samen in een stijvolle look waarin zwart, grijs en beige domineren

Binnenkijken bij Injez, Patrick, Ip en Eize

Ieder jaar krijgen de muren een nieuwe kleur, en ook worden de laatste woontrends vaak door vertaald in de vrijstaande woning van Patrick en Injez. En dat terwijl het stel helemaal niets met interieurstyling heeft. Maar ze zijn wél dol op een interieur waarin ze zich samen met hun twee zoons Ip en Eize thuis voelen. “Ik ben gevoelig voor mooie Instagramplaatjes”, verklapt Injez. “Van zowel influencers als de plaatselijke verfzaak.”

Ze vervolgt: “Ik vind veel dingen mooi, en ja, dat koop ik dan ook. Maar eenmaal thuis vind ik het toch lastig om er een geheel van te maken. Dat is meer Patrick z’n ding. Als hij er mee aan de slag gaat en het eindresultaat toont denk ik: ja, zo klopt het.” Vijf jaar geleden betrokken de twee een vrijstaande woning in het centrum van Erp. Omdat baby nummer 2 op komst was, zochten Injez en Patrick een grotere stek. Dat bericht bereikte een ouder echtpaar dat juist kleiner wilde wonen. En zo vond er een huizenruil plaats. “Daar hebben we veel geluk mee gehad, zo’n ruimte én fijne tuin op een steenworp afstand van de gezellige drukte”, aldus Patrick.

Complete verbouwing

Het huis werd volledig gestript en compleet verbouwd, waarbij ook Patrick zijn handen vaak uit de mouwen stak. Want er moest een hoop gebeuren. “De broer van Injez heeft een bouwadviesbedrijf, dus hij had snel een tekening gemaakt waarin de potentie van het huis zichtbaar was.” Het resultaat is uiteindelijk een waanzinnig ruime vrijstaande woning met op de begane grond een keuken, eetkamer, woonkamer, speelkamer en wasgedeelte. En poos geleden ging de hele inrichting op de schop. De speelkamer werd verplaatst naar de garage waardoor er ruimte kwam voor een gezellige woonkamer, die voorheen bij de keuken was betrokken. Een interieurontwerper keek met hen mee, want het koppel wist niet goed waar te beginnen. Ook omdat hun smaken van elkaar verschillen. Patrick is meer van het minimalistische, Injez is dol op de Scandinavische look. “Maar we zijn wel allebei dol op planten!” Het plan dat vervolgens werd gepresenteerd, stond vol met Goossens-meubels die meteen in de smaak vielen. “We stapten in de auto naar Nuenen en werden daar heel fijn geholpen. De stylist nam de tijd, dacht met ons (plan) mee en paste meubels naar wens aan. We kozen bijvoorbeeld voor andere stijlvolle stoelen die naar onze mening veel lekkerder zaten.”

Smaken komen samen

Hun smaken komen uiteindelijk samen in een stijlvolle, warme look waarin zwart, beige en grijs domineren. Gecombineerd met natuurlijke elementen, zoals hout. “We krijgen veel complimenten over onze grote ronde zwarte eettafel, samen met de lamp en de velvet eetstoelen. Het is het centrale punt in huis, en valt meteen op bij binnenkomst. En ook de klok is een echte eyecatcher. Eigenlijk wordt alles mooi bevonden”, lacht Injez. “Vrienden zien ons soms als voorbeeld, omdat we veel durven met verf en trends, zoals de zwarte stalen deuren, de houten keuken en de Portugese tegeltjes.”

Alle ronde eettafels


Woonkamer als favoriete plek

Op de vraag wat zelf hun favoriete plek in huis is, antwoorden de twee allebei de loungebank. Injez: “We hebben eindelijk ruimte voor een loungebank waar we met het hele gezin op kunnen. De kids vragen nu ook vaker ‘Zullen we een film kijken?’, daar geniet ik maximaal van. Bovendien is de woonkamer het lichtste plekje in huis, er komt veel zon door de ramen. Daar kan ik echt van opladen, heerlijk!”

ontdek alle loungebanken
Wonen zoals Patrick en Injez?

Shop dan deze interieuritems

-20%
Sale special

Hoekbank Hercules

2.039,- 1.631,-

Tv Meubel Barcelona

699,-
1-5 werkdagen in huis

#Goossens

happy customers delen hun Goossens interieur

Nog niet uitgekeken?

bekijk meer binnenkijken bij

Of ontdek alles in inspiratie

inspiratie hoofdpagina