• 08-11-2021
  • Slaapkamer

Comfort is key

Hebben we het over de slaapkamer, dan is iedereen het erover eens dat dit de meest comfortabele ruimte van het huis moet zijn. Een fijn bed, een lekker matras, comfortabele kussens, (verduisterende) gordijnen: niets moet jouw nachtrust in de weg staan. Toch is comfort voor iedereen anders. Waar de één heerlijk slaapt op een hard matras, krijgt de ander er pijn aan zijn rug van. Omringt jouw partner zich het liefst met een dozijn kussens, maar krijg jij het al benauwd bij de gedachte? Ook dat zijn verschillen waar rekening mee gehouden moet worden. Ons advies: breng jouw eigen comfortwensen in kaart, vergelijk die met jouw partner en ga samen naar de winkel om de opties die jullie op het lijf geschreven staan uit te proberen.

Doe de matrassentest

Aangenaam warm

Het laatste waar je een groot deel van je tijd wil doorbrengen is een kille, koude ruimte. Zowel in fysieke warmte als in sfeer. Laten we bij de kern beginnen. Het dekbed bepaalt (samen met het matras) hoe warm jij het hebt tijdens je slaap. Het is een no-brainer dat een zomerdekbed je minder goed op temperatuur houdt dan een donzen dekbed. De verdere aankleding doet ook een hoop. Zachte stoffen zoals wol en fluweel houden lichaamswarmte vast. Door voor deze materialen te kiezen op het bed, een sprei, kussens, vloerkleden, gordijnen en krukjes, begeef je je als het ware in een warm cocon. Bijkomend voordeel is dat deze aankleding ook meteen warm oogt. Versterk dat effect door ook een warme tint te kiezen voor de stoffering.

Bekijk alle dekbedden

Ongedwongen ontspannen

Als je dan in je heerlijk comfortabele bed ligt, dan kan je er enorm tegenop zien om op te staan. Al is het maar voor een ontbijt. Een koude woonkamer is alles behalve uitnodigend als je tussen die heerlijke warme dekens ligt. Waarom zou je er eigenlijk niet blijven? Je slaapkamer is dankzij fijne styling een prettig verblijf geworden. Haal de belangrijkste essentials richting jouw bed zodat ze binnen handbereik liggen. Je badjas krijgt een tijdelijk verblijf aan een wandmeubel, je tas (met inhoud) wordt aan het voeteneind gepositioneerd en levensmiddelen staan voorlopig prima op de bijzettafel of het nachtkastje. Misschien een tikkeltje rommelig, maar wel ultiem ontspannen de winter(slaap) in. Enjoy!

Bekijk alle opbergers

Een comfortabele winterslaap

met deze warme items

Hoofdkussen Sleepy Original Pillow

149,-
1-5 werkdagen in huis

Ontdek meer blogs

LAAT JE INSPIREREN