• 24-03-2020
  • Studeerkamer

Natuurlijk kan je heerlijk zitten aan een goede, ruime eetkamertafel met een comfortabele keukenstoel, zolang je maar let op een goede ondersteuning van je rug en ellebogen. En omdat je eigenlijk nooit te veel werkruimte kan hebben,  is een uitschuifbare tafel zoals eettafel New York een uitkomst. In een handomdraai creëer je maar liefst 45 cm extra tafelruimte én extra zitplaatsen. Zo heb je altijd plek genoeg.

Wist je trouwens dat je je werkdag het beste kan beginnen met de meest intensieve, lastige of creatieve klus die op je to-do list staat? Je hersenen zijn s'morgens vroeg namelijk nog goed opgeladen na een nachtje rust. Hier kan je na je ontbijt dus meteen aan beginnen, aan de eettafel natuurlijk! 

Maar door handig gebruik te maken van andere meubels kan je je woonkamer met een beetje creativiteit zo omtoveren tot een inspirerende home-office, zonder dat je hoeft in te leveren op het woongenot.

1. Stand-up!

Bij steeds meer kantoren zie je zogenaamde stand-up meetings voorbij komen. Staand vergaderen, maar ook staand werken aan zogenaamde statafels nemen steeds vaker de plaats in van (in)formele zitplaatsen. Ook dit kan je gemakkelijk thuis integreren. Wat dacht je van een bartafel? Hier kan je heerlijk – en ergonomisch verantwoord-  staand je werkzaamheden verrichten. 

2. Voldoende opbergruimte

Een rommelige werkplek zorgt voor onrust en afleiding. Zorg dus voor een opgeruimde omgeving zodat je lekker productief en geconcentreerd blijft gedurende je werkdag. Met voldoende werkruimte en vaste plekken waar je je spullen kunt opbergen zorg je voor rust en overzicht. Een dressoir biedt voldoende opbergmogelijkheden én je kan je werkruimte een personal touch geven door je mooiste woonaccessoires hier op uit te stallen. Met een opbergkast met open en dichte vakken kan dit natuurlijk ook.

3.De juiste verlichting

Om lekker productief aan de slag te gaan, is het goed om zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te vangen. Plaats je werkplek dus niet te ver van het raam af. Let wel op de positie van je beeldscherm, zodat het zonlicht niet op je scherm valt. 


Met voldoende lichtpunten kan je ook op donkere dagen goed aan de gang. Denk hierbij aan een goede basis met een mooie plafondlampen en een staande lamp op een strategische plek, maar ook aan een goede tafellamp. 

4. Tussendoor even relaxen

Natuurlijk mag je tussendoor even lekker op een comfortabele relaxstoel plaatsnemen. Niet alleen is het heel gezond om te wisselen van houding en dus niet langer dan twee uur aaneengesloten achter je computer te zitten, je bent bewezen effectiever als je je hersenen een kort rustmomentje gunt. Ook tijdens een telefonische meeting kan je prima even lekker wegkruipen in een heerlijk comfortabele stoel, terug in je eigen comfortzone.

Bureaus en bureaustoelen

Wil je liever niet afwijken van het traditionele bureau met een bureaustoel? Geen nood, want Goossens biedt ook bureaus en bureaustoelen aan die perfect passen in de woonkamer.

MUSTHAVES VOOR JOUW IDEALE THUISWERKPLEK

Dressoir Barcelona

999,-
1-5 werkdagen in huis

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN