• 13-04-2020
  • Studeerkamer

Tip 1

Deel je dag slim in, voor de baas, school én voor jezelf

Een volledige werkdag de volle focus voor je taken hebben, is helaas een mission impossible. Breek de dag daarom in stukjes en verdeel de tijd over lichte taken, moeilijkere taken en plan je vergadermomenten slim in.

Door lekker vroeg op te starten, voordat iedereen in het huis wakker is, kan je ervoor zorgen dat je al lekker gevorderd bent met een grote, inspannende klus voordat de dag ‘echt’ gaat beginnen. Na het ontbijt schakel je over naar een lichtere taak die minder concentratie vereist. Bijvoorbeeld het checken van je mail of het maken van een planning. Tijdens deze werkzaamheden kan je gerust je kind naast je aan het bureau of de eettafel zetten met zijn of haar huiswerk. Voor de iets jongere kinderen werkt dit ook goed, die hou je zoet met iets lekkers en een leuke puzzel.
Tijdens je vergaderingen is het moment om je kids even zelfstandig te laten spelen. Bij kleinere kinderen zou je de meetings kunnen plannen tijdens de middagslaapjes, maar hier moet je maar net geluk mee hebben. Door van te voren wat speelgoed uit te kiezen en klaar te leggen kan je dit inzetten als een beloningssysteem. Gebruik opbergmanden of een praktische opbergkast zodat je kind na het spelen het speelgoed zelf weer netjes op kan ruimen.
Wil je meer uit je dag halen qua werkzaamheden? Door creatief te zijn, kan je over de dag best wat tijdsblokken vinden om je werkzaamheden af te vinken. Bijvoorbeeld tijdens het koken, met je laptop op het aanrecht of op de bartafel kan je prima nog een aantal mailtjes wegwerken. Staand werken is immers heel ergonomisch verantwoord.

Creatieve tips voor een stijlvolle home-office

Tip 2

Zorg voor een beetje meer comfort

De eettafel is bij uitstel het ultieme gezinsmeubels en is daarmee een belangrijk middelpunt van de woonkamer. Er wordt aan gegeten, gepuzzeld en geknutseld, gewerkt en gestudeerd. Nu het gezinsleven zich grotendeels thuis afspeelt, is de eettafel vrijwel continue bezet. Reden te meer om te investeren in comfortabele eetkamerstoelen! Een eetkamerfauteuil staat garant voor urenlang zitcomfort. Door de zogenaamde gesloten zit, krijgt je lichaam een goede ondersteuning. Daarnaast heb je als vanzelf een actieve zit in een eetkamerfauteuil, een ideale houding om aan tafel te werken, studeren of te lezen en te puzzelen. Bovendien geven ze met hun luxe uitstraling stijl toe aan ieder interieur. En die knutselende kinderen? Die kunnen gerust hun gang gaan, want met onze premium care service geven we jarenlang garantie tegen vlekken.

Ontdek onze eetkamerfauteuils

Ook in je zitkamer kan je met een simpele toevoeging extra comfort aanbrengen. Wat dacht je van een heerlijke relaxfauteuil? Want tijdens deze intensieve weken heb je absoluut recht op een comfortabel uurtje me-time. En zo heb je meteen een vrije zitplaats gecreëerd op de bank. Door je zitbank uit te breiden met hockers, kunnen jij, je partner en je kinderen allemaal lekker languit liggen zonder dat elkaar in de weg te zitten. Daarnaast kan je een hocker ook inzetten als een extra zitplek of als bijzettafel. Ideaal!

Zoek je ideale hocker

Tip 3

Opruimen en mooi maken: Laat je kinderen meehelpen

Heb je het idee dat het schoolwerk en het speelgoed niet meer interessant genoeg is? Vraag je kinderen dan om mee te helpen met wat klusjes in huis. Vaak vinden kinderen het verrassend leuk. Laat ze bijvoorbeeld foto’s uitzoeken voor een nieuw fotoalbum. Of haal een kast helemaal leeg en ga alle spullen opnieuw uitzoeken, sorteren en weer mooi in de kast terug zetten. Je zult verbaasd staan van het effect.

Geef je kast persoonlijkheid

Tip 4

Even écht ontspannen

Na een dag volle focus op je werk, op het schoolwerk en op elkaar is niets fijner dan echt even lekker ontspannen. Kruip weg in je eigen comfortzone, of dit nu in een comfortabele fauteuil is, je favoriete hoekje op de bank of in een lekker warm bad. Door de dag rustig af te bouwen bereid je jezelf voor op een heerlijke nachtrust. Iets wat in tijden van dit hardnekkige virus ontzettend belangrijk is.

Lees verder: Extra fit de coronacrisis door

ONTDEK MEER BLOGS

EN LAAT JE INSPIREREN