• 13-11-2018
  • Woonkamer
1159 header vlekvrij interieur

Je meubels vlekvrij houden is makkelijker dan je denkt. Tref wel een aantal voorzorgsmaatregelen, want voorkomen is beter dan ‘genezen’. En is er onverhoopt toch gemorst en ontstaat er een  vlek? Ook daarvoor hebben wij dé oplossing!

Je heb de meest mooie meubels in huis staan, maar er wordt natuurlijk volop geleefd. Daar is een huis immers voor bedoeld. Er wordt gegeten aan de eettafel, gesnackt op de bank. Kinderen klauteren overal op en voor je het weet staan ze met hun schoenen op de bank. Oops…

Gelukkig hebben wij diverse middelen die vlekken in je mooiste meubels voorkomen. Genieten van dat wijntje op de bank of een bonbon bij je caffè latte wordt nog fijner. 

Vlekken voorkomen 

Vlekbescherming op stof, leer en kunstleer 


1161 vlekvrij interieur foto 3

Stoffen meubels zijn helemaal booming tegenwoordig. Vooral velvet eetkamerstoelen en –banken. Bovendien zorgen stoffen meubels voor een warme, knusse sfeer in huis. Heb je gekozen voor een stoffen bank, eetkamerstoel of fauteuil? Dan kun je hem het beste beschermen met onze vlekbescherming.  Door deze impregneerspray ben je vijf jaar lang verzekerd van een vlekvrij meubel. 

Ook je leren meubels kun je beschermen met onze vlekbeschermende impregneerpray. Kunstleren meubels kun je voorafgaand behandelen met de Leatherlook Clean & Care set. Zo krijgen vlekken geen kans! 

Bescherm ook je houten meubels 

1162 vlekvrij interieur foto 4

Het is vast heel herkenbaar. Zit je lekker te ontbijten met je gezin, gaat er een glas sap over de tafel heen. Of nog erger: een glas rode wijn valt om tijdens een diner. Belangrijk is om in dit geval meteen actie te ondernemen.  Rode wijn bijt namelijk uit, dus dep het meteen droog.  Heb je een gelakte tafel en maak je het direct schoon, dan hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken. De lak beschermt de tafel tegen dit soort ongelukjes.

Een tafel van onbewerkt hout is wel wat gevoeliger. Daarom kun je hem voor gebruik het beste behandelen met een houtzeep. Zo krijgt hij een beschermingslaagje en blijft de look behouden. 


1163 vlekvrij interieur foto 5

Een tafel met een olieafwerking is het best beschermd tegen oops-momentjes als je hem nog een keer behandeld met onze Greenfix-olie.

Huis, tuin en keuken voorzorgsmaatregelen 

Heb jij een gourmetavondje gepland? Of ga je fonduen of steengrillen? Hartstikke gezellig, maar de rook en vetspetters kunnen nare sporen nalaten. En dan bedoelen we niet eens de ongewenste geur, die je overigens makkelijk verwijdert door water en azijn zachtjes te laten koken in een pannetje.  Bescherm je tafelblad tegen vetspetters met een mooi tafellaken en plak je lampen in met doorzichtige pedaalemmerzakken. Zo bescherm je ze tegen de rook, maar krijg je nog wel het gewenste licht. Vind je het veel te ongezellig, kies dan voor het licht van tafellampen en kaarsen. 


Vlekken verwijderen 

1165 vlekvrij interieur foto 7

Cleantex: vlekken in stoffen makkelijk verwijderd 

Heb je toch een vlekje? Verwijder deze dan direct met de vlekkenspray Cleantex. Dep voorzichtig op de vlek en je meubel wordt schoon. Wrijf vooral niet! Extra handig: je kunt hem ook gebruiken voor vlekken in alle stoffen. Je maakt er je tafellaken mee schoon, je gordijnen en ook je vloerkleed! En wat te denken van je kleding, ook daar is Cleantex je redmiddel! Deze vlekverwijderaar mag dus zeker niet in je keukenkastje ontbreken.