• Door: Cindy
  • 26-04-2016
20160426_-_cindy_ver-75774

Tips voor luxe wonen

Afgelopen zaterdag zagen we in aflevering 2 van RTL Woonmagazine Jeff & Edgar. Zij hadden de gezamenlijke wens om zich te wanen in een stoer, luxueus & chique penthouse van een 5 sterren hotel. Bij het denken aan de inrichting van het door hen ingerichte appartement,  leek dit een ´ver van hun bed show´.  Dat hun droominrichting met een aantal simpele aanpassingen en onze Goossens collectie binnen handbereik was, hadden ze niet kunnen bedenken.

Herkenbaar? Onze woonexpert Cindy geeft tips voor een luxe interieur!

tips_voor_luxe_wonen_leonard

Tip 1: minder is meer

De sleutel naar een luxueuze uitstraling is ruimtelijkheid. Dit betekent dat we teruggaan naar de basis. Bedenk wat de ruimte echt nodig heeft om functioneel te zijn. Plaats niet meer meubels in de ruimte dan nodig. De meubels die je plaatst moeten wel van het juiste formaat zijn, anders zou de ruimte kaal en ongezellig kunnen worden. Zorg dat het meubel met de voornaamste functie in de ruimte ook het grootste item is in de ruimte. Neem bank Vassione, welke geplaatst is bij de metamorfose van Jeff en Edgars woning. Er is gekozen voor een grote hoekopstelling die de basis vormt voor het woongedeelte. Een grote  opstelling uit één geheel creëert rust en ruimtelijkheid. Het leuke van deze bank is dat het losse armdelen heeft waardoor de bank ook in spiegelbeeld te plaatsen is. Dit maakt het nog aantrekkelijker om eens te switchen van indeling!

tips_voor_luxe_wonen_vassione_2

Tip 2: kleur jouw interieur

Het licht-donker contrast is je beste vriend als het gaat om een stoere en chique inrichting. Donkere tinten als zwart en wengé in een hard contrast met warme wittinten geven een super luxe uitstraling. Vergeet niet om hierbij natuurlijke stoere materialen te mixen om het geheel wat warmte te geven. Michiel werkt in het interieur van Jeff en Edgar met een zwarte parketvloer in combinatie met witte muren. De te gekke Goossens bijzettafel Boomstam is het meubel die voor warmte zorgt. Stoel Point draagt door zijn luxe bruine kleur bij aan de perfecte balans tussen stoer en luxe. Het zal je niet verbazen dat er gekozen is voor de zwarte metalen. Die matcht perfect met de poot van de eetkamertafel.


tips_voor_luxe_wonen_point

Tip 3: creëer een illusie

Eerder spraken wij al over het woord ruimtelijkheid, de basis voor een luxueus interieur. Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen beschikt over evenveel ruimte. In dit geval beginnen we zoals hierboven genoemd met het terugbrengen naar de basis wat betreft het aantal meubels. Daarna gaan we de illusie creëren dat de ruimte groter is dan dat hij is. Dit doen we door gebruik te maken van een vloerkleed. Hoe groter het tapijt, hoe groter de ruimte lijkt. Zorg dat het kleed contrasteert met de vloer om de zithoek nóg groter te laten lijken. Dit betekent een licht kleed bij een donkere vloer en andersom. Buiten de ruimtelijkheid die wordt gecreëerd, brengt vloerkleed Mart natuurlijk  ook een gezellig aangeklede  sfeer in de ruimte.

tips_voor_luxe_wonen_vassione
tips_voor_luxe_wonen_vloerkleed

Tip 4: ga voor een verrassingselement

Iedere ruimte heeft een focuspunt nodig. In een luxueuze inrichting worden vaak rechte lijnen gebruikt. Zo ook in de metamorfose van deze week. Wanneer je dit doorbreekt met een speels element maak je van een braaf interieur een stoer en gewaagd interieur. In dit geval is gekozen voor de stoere boomstam tafels. De wetenschap dat elk tafeltje uniek is, maakt het product bijzonder. Als je kiest voor dezelfde kleur tafels, ontstaat er een connectie tussen de items. Een mooi samenspel van natuurlijke elementen.

tips_voor_luxe_wonen_bank
tips_voor_luxe_wonen_boomstam

Bekijk ook...