• Door: Melanie
  • 26-02-2016
  • Woontrends
Okergoud-91374

Trendkleur 2016: in Gold we trust

Je hebt ‘m misschien al ergens voorbij zien komen, dé trendkleur voor 2016. Eind vorig jaar benoemde Flexa okergoud tot absolute winnaar voor dit jaar en daarmee draaien alle creatieve afdelingen in de woonwereld overuren, want: hoe vertalen we deze trend naar onze interieurs?

Luxe voorjaarskleur

We horen je denken: okergoud? Ja. Flexa heeft okergeel en goud gemengd en daar een nieuwe naam aan gegeven. Deze bijzondere combinatie levert een kleur op die fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar het valt ook goed te combineren met andere kleuren.

Dat okergoud een logische opvolger van koperoranje is, daar zijn we het met z’n allen wel over eens. Ten eerste zijn het beiden metaalsoorten. Daarnaast stralen de kleuren verfijnde luxe uit. Dankzij meubels en accessoires in deze kleurstellingen krijgt jouw woon- of slaapkamer een warme gloed over zich heen. En dat is precies wat de zon doet als het voorjaar is aangebroken.

H_-_buffetkast_Roots-91332
CB_-_bank_Lucca-91313

Gold meets pastel

Gouden zonnestralen maken alle kleuren mooier. Gouden details in huis doen precies hetzelfde. Pasteltinten worden er extra zomers van. Misschien is dat ook de reden waarom Pantone twee trendkleuren heeft uitgezocht die hier perfect op aansluiten: Serenity en Rose Quartz. Een zacht blauwe en romantisch roze tint, die je doen verlangen naar het voorjaar. Kalmte en sereniteit is wat jouw interieur uitstraalt als deze kleuren de boventoon voeren. En dat is wel zo lekker in een drukke en turbulente samenleving.

pantone-color-of-the-91387

Aan de slag

Voorjaarstrends zijn meer dan alleen kleuren. Materialen en vormen zijn net zo belangrijk. En dan hebben we het niet eens over invloeden van buitenaf. Met dit in ons achterhoofd zijn weer een aantal mooie voorjaarstrends ontstaan. Trends waar je iets mee kunt omdat ze gezellig en comfortabel zijn, maar ook omdat ze langer dan een seizoen meegaan. Natuurlijk hebben we een aantal favorieten. Trend Honey geeft ons dankzij de okergoude kleur een warm gevoel, dankzij Secret Garden is op vakantie gaan overbodig geworden, van Colour Blocking worden we gewoon vrolijk en Urban Greenery maakt buiten zitten bijna net zo leuk als binnen zitten.

Hebben de voorjaarskriebels jou ook te pakken? Wacht niet langer en maak jouw huis voorjaarsproof met onze nieuwe collectie.

village-95204
7111250_16-images-in-95119

Bekijk ook...