• Door: Melanie
  • 29-04-2016
  • Woontrends
vrouw_met_handen_op_-25177

Vakantie(t)huis

De meivakantie is altijd een heerlijk moment voor quality time met het gezin. De zon durft zich weer te laten zien, en dan kom je tot het besef dat je wéér te laat bent met het boeken van een vakantiehuisje midden in de natuur. Maak je niet druk. Een vakantiehuisje is hartstikke overrated. Thuis kun je ook prima ontspannen. Sterker nog: met een paar simpele stappen maak je van je eigen huis een extreem relaxte plek.

Tip 1: Let's go outside

Of je nu een klein balkon, een fijn dakterras of een riante tuin hebt: maak optimaal gebruik van deze ruimte. De zon neemt niet alleen jouw bleke winterhuid onder handen, dankzij de vitamine D zit je ook meteen een stuk lekkerder in je vel. Met een comfortabele tuinset in een gezellige tuin is het makkelijk ontspannen als de kinderen buiten aan het ravotten zijn. Ook ’s avonds is het buiten – ja, het koelt snel af maar een terrashaard biedt uitkomst – prima vertoeven. Nodig vrienden en familie uit, steek de barbecue aan en geniet van de voorjaarsvreugde. 

Tuininspiratie nodig? Lees onze blog over de tuintrends van 2016.

8160264-01-22535

Tip 2: Denk niet te licht over licht

Iets waar je tijdens een drukke werkweek niet aan toe komt, maar nu wel: een goed boek. In de tuin op je loungeset, maar ook ’s avonds op de bank of in je relaxfauteuil. Lezen werkt ontspannend, mits er goede verlichting aanwezig is. Als het te donker is bereik je het tegenovergestelde. Een vloer- of tafellamp bij je zitmeubel is een absolute vereiste. Geloof ons: met genoeg lampen slaken je ogen een zucht van verlichting.

vakantiethuis_levi
8150450-02-opbergkas-22523

Tip 3: Een hemelse slaapkamer

Over uitrusten gesproken, dat doe je toch écht in de slaapkamer. Zorg er dan ook voor dat je bed comfortabel is. Een matras, topper en de kussens gaan niet eeuwig mee. Dit is dan ook het geschikte moment om jouw slaapwensen in kaart te brengen. Kijk dan ook meteen kritisch naar de sfeer in deze ruimte. Het is een stuk gezelliger om met je partner in een romantische setting te verblijven. Een likje verf, beddengoed van hotelkwaliteit en sfeervolle verlichting: het heeft effect op  je relatie en daardoor ook op je humeur.

8130486-03-boxspring-25286
8140170-12-boxspring-22505
8150195-06-hoofdbord-22513

Bekijk ook...