• 18-02-2019
  • Woonkamer
1245 - vloerkleed layering - header

Een vloerkleed is een welkome toevoeging aan je interieur. Een vloerkleed biedt extra warmte en comfort, kan een gunstig effect hebben op de akoestiek en het geeft meteen een warm en persoonlijk sfeertje mee. Zomer of winter, een vloerkleed is altijd een goed idee! In een lichte tint passen ze perfect in een lentefris interieur. Ontdek welke trends er op dit moment zijn op het gebied van vloerkleden en laat je inspireren. 

Trend 1: Vloerkleed layering

Vloerkleed layering is al een tijdje trending. De kunst van het layering is om verschillende vloerkleden op een verrassende manier met elkaar te combineren. Zo creëer je een extra speels effect en laat je je vloer extra opvallen. Met deze trend kan je eindeloos variëren: ga voor verschillende vormen, afmetingen en materialen. Een aantal mix&match opties zijn: 

1247 - vloerkleed layering - foto 1

Een variatie in kleur en materiaal

Wil je rustig beginnen met de kunst van het layering? Begin dan met een mooie mix aan kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Denk hierbij aan taupe, beige en (licht)bruin, of bijvoorbeeld roze en rood. Zo krijg je rust en eenheid, maar met een spannend tintje. Door de kleuren gelijk te houden, ontstaat er ruimte om te mixen met materialen. Combineer bijvoorbeeld een zacht wollen kleed met een grof geweven, katoenen kleed.

Je gaat een stapje verder door een rustige tint te combineren met een felle knalkleur. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijs kleed, met een roze kleed erbovenop. Of ga meteen voor het ultieme contrast en combineer zwart en wit met elkaar. In een modern interieur zal dit zeker niet misstaan! 

Gek op vintage vloerkleden? Probeer dan  eens om twee vloerkleden, die gelijk zijn qua print en materiaal, maar alleen in kleur verschillen met elkaar te combineren. 

1248 - vloerkleed layering - foto 2

Mix verschillende vormen

Wist je dat ronde vloerkleden bij uitstek geschikt zijn voor vloerkleed-layering? Er gaat gegarandeerd nóg meer aandacht uit naar je mooie vintage vloerkleed, als je deze op een rond voetstuk plaatst. Bovendien zijn ronde vormen ook op de vloer uitstekend te combineren met geometrische vormen. Door hier in je interieur slim op in te spelen, bijvoorbeeld met een ronde tafel of een grote ronde schaal breng je deze ronde, organische vormen overal in terug. 

1249 - vloerkleed layering - foto 3

Trend 2: Natuurlijke materialen

Haal de natuur is huis met een vloerkleed van wol, katoen, jute of sisal. 

Met jute of sisal ben je verzekerd van een oersterk en degelijk materiaal, bovendien zijn deze kleden een prima keuze voor mensen met een allergie. De ruige structuur geeft je interieur bovendien een stoer tintje.  

Een zacht vloerkleed van wol of katoen voelt heerlijk aan. Bijkomend voordeel van wol is het zelfreinigend vermogen en de prachtige natuurtinten die je interieur een extra warm sfeertje geven. Waar een katoenen kleed je een oneindige keuze in kleuren en patronen kan bieden. 

Bijkomend voordeel: zo’n heerlijk zachte ondergrond is een perfecte basis om je mindfulness oefeningen op uit te oefenen. 

Trend 3: Vintage vloerkleden

Vintage vloerkleden zie je in steeds meer interieurs terugkomen. Was een vintage vloerkleed vroeger vooral bedoeld voor de klassieke interieurs, nu zie je ze in alle woonstijlen terugkomen. Zowel de kleurrijke versies, als de gebleekte variant. Neem bijvoorbeeld vloerkleed Persa, dankzij de verschillende kleuren en prints kan je altijd de perfecte combinatie vinden. Leuk detail: ieder vloerkleed is one of a kind, geen enkele is hetzelfde!


1251 - vloerkleed layering - foto 4

Trend 4: Scandinavische invloeden

De Scandinavische woontrend is alom bekend. Dit pareltje komt al een behoorlijke tijd terug in vele interieurs. Deze Scandinavische invloeden zien we nu ook terug in de vloerkleden. Een rustige, basic uitstraling met lichte, effen kleuren staan hier centraal. Perfect als je je interieur basic wil houden, maar wel wat extra sfeer wilt toevoegen.


1253 - vloerkleed layering - foto 5