• 01-11-2022
  • Stijltips

1. Je wilt jouw zithoek vergroten

Met een vloerkleed zet je jouw meubels letterlijk op een eiland. De losse woonitems worden daardoor met elkaar verbonden. Je vergroot jouw zithoek door het combineren van vloerkleden. Een fauteuil die eigenlijk los in de ruimte staat, wordt nu bij de bank betrokken en echt een onderdeel van de zithoek.

Tip: de vloerkleden hoeven niet per se te overlappen. Twee vloerkleden naast elkaar vergroten jouw zithoek ook.

Ontdek alle vloerkleden

2. Je wilt een speels element aan je interieur toevoegen

Met vloerkleed layering kun je iedere vorm creëren die je maar wilt. Geef jouw interieur een speelse twist met jouw creativiteit. Combineer een rechthoekig kleed met een rond vloerkleed. Wil je echt voor een bijzondere look gaan? Ga dan voor organische vloerkleden.

Ben je op zoek naar een out-of-the-box idee of lukt het je niet om een speelse combinatie te maken? Tijdens een gratis interieuradvies denken onze adviseurs graag met je mee.

Ik wil een interieuradvies

3. Je wilt een kleuraccent toevoegen

Vind je een groot gekleurd vloerkleed iets te heftig? Bij vloerkleed layering combineer je een vloerkleed in kleur met een basic kleed. Zo kun je met een kleiner vloerkleed een kleuraccent toevoegen aan je woonruimte. Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed in een aardetint of ga voor een kleed met een print. Juist zo’n eyecatching vloerkleed geeft je interieur meer kleur.

4. Je mist warmte in je interieur

Voelt jouw interieur nog kil aan of is de akoestiek niet best? Met vloerkleden voeg je warmte toe aan jouw woonruimte. Ga dan niet voor één vloerkleed maar kies meerdere exemplaren. Door het zachte oppervlakte heeft een hoogpolig vloerkleed een geluiddempende werking. Hierbij geldt: hoe meer zachte materialen je toevoegt, hoe beter de akoestiek zal zijn. En zo’n zacht vloerkleed voelt ook nog eens heerlijk aan én heeft de warme uitstraling waarnaar je op zoek bent.

Hoogpolige vloerkleden

Ga voor vloerkleed layering

met deze vloerkleden

Kave Home

Vloerkleed Coss

83,-
Kave Home

Buitenkleed Rodhe

49,20
Goossens

Vloerkleed Berry

499,-
Goossens Excellent

Vloerkleed Unique

999,-
Kave Home

Vloerkleed Bahiti

239,40
Goossens

Vloerkleed Lexi

599,-
Goossens Excellent

Vloerkleed Marble

899,-
Meer inspiratie?

Ontdek onze blogs