• 09-09-2019
  • Woontrends
Blog woontrends 2019 header

We herkennen het allemaal: je bent redelijk tevreden met je interieur, maar het is het toch nét niet. En met de koude wintermaanden in het vooruitzicht is het toch fijn om je interieur nog even een boost te geven. Maar hoe zorg je nou dat je interieur weer helemaal is gestyled volgens de laatste woontrends van 2019? Onze interieurstylist Joan geeft je inzicht tot de laatste trends!

1527 foto 1 designtrends

WOONTREND 1: VELVET = TRENDY

We kunnen er in 2019 haast niet meer omheen: velvet. Helemaal terug van weggeweest en mooier dan ooit. Deze stof brengt enorm veel sfeer en vooral warmte in je interieur. Ideaal voor de koude wintermaanden, want zeg nou eerlijk: we willen ons allemaal wel even terugtrekken in ons eigen, warme stulpje. Je kunt natuurlijk de veilige weg bewandelen en kiezen voor een zachte fauteuil zoals Valencia, of denk out of de box en kies voor een statement stoel: Eetkamerstoel Emma in Alcamara oudroze. 


1528 designtrends foto 2

WOONTREND 2: GROEN EN KATOEN

Ook het milieu komt om het hoekje kijken wanneer we het hebben over de laatste woontrends. Meubels van hergebruikte materialen zijn helemaal van nu: Enorm milieuvriendelijk, super uniek en allemaal met een eigen verhaal. Een mooi voorbeeld hiervan is Eettafel Ines. Deze tafel is gemaakt van hergebruikt teakhout uit Azië. Het hout wat overblijft na de sloop van oude huizen en fabrieken – die vervangen zijn door nieuwbouw – wordt geïmporteerd en gebruikt voor de productie van nieuwe meubels:  Goed voor mens en milieu!

Verder zijn natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en bloemen/planten onmisbaar. Waar aardetinten de basis rustig maken, kunnen bloemen zorgen voor de eyecatcher in het geheel. Deze plaats je in een opvallende vaas en voilá: je eigen creatie is een feit. Kies daarbij voor een partij linnen gordijnen, die zijn – letterlijk en figuurlijk – licht. Ze laten het zonlicht prachtig door, maar zorgen wel voor de nodige privacy. Ook zorg je er met deze materialen voor dat het geheel niet te zwaar oogt en je interieur gezellig, sfeervol, maar ook natuurlijk aanvoelt. 

1529 designtrends foto 3

WOONTREND 3: MARBLE STATEMENTS

Ook marmer is onmisbaar geworden in een stijlvol interieur. Dit materiaal was vroeger bij de Grieken en Romeinen al favoriet voor het beeldhouwen. En dat was niet voor niks: De prachtige, bijna transparante lichtval en de vastheid van deze steen zorgen ervoor dat elk stukje marmer uniek is.

Eettafel Tissimo is daar een mooi voorbeeld van. Om een stijlvol interieur af te maken kies je voor gouden accessoires. Goud staat namelijk prachtig in contrast met het donkere van het marmer. Ga je liever voor een iets subtielere ‘marmer-touch’? Kies dan voor Bijzettafel Cupid Marble , of ga voor een lichtere variant: Bijzettafel Marble Power. 

1530 designtrends foto 4

WOONTREND 4: MINDER MAAKT MEER

Industriële meubels blijven favoriet. Zo zien we dat Eetkamerstoel Dax bijvoorbeeld in vrijwel elk interieur zijn plekje kan vinden. Staal speelt hierin meestal de hoofdrol, maar wat als we het even een tikkeltje anders aanpakken? Wat als we de dikke, stalen poten even downsizen en wat ronde vormen toepassen? Inderdaad, een enorm – positief – verrassend effect. Dat zie je wel bij Eetkamerstoel Reva en bij Eetkamerstoel Nela. De stoere uitstraling in combinatie met het minimalistische onderstel maken dat deze eetkamerstoelen thuis passen in écht elk interieur. Plaats ze onder een robuuste tafel voor een industriële look, of kies voor een eettafel met marmer zoals Eettafel Tissimo, om het geheel pure elegantie uit te laten stralen.


Shop je favoriete items

Met deze tips van onze interieurstylist Joan is je interieur weel helemaal up to date! Wat is jouw favoriet van de woontrends in 2019?