• 26-04-2019
  • Slaapkamer
1379-stoere-slaapkamer-header

Ook van je slaapkamer kun je een industrieel domein maken. Want de 5 musthaves voor een industrieel interieur kun je ook makkelijk plaatsen in je slaapkamer. Wij hebben namelijk de mooiste industriële slaapkamermeubels in huis. Ontdek snel onze suggesties. 

1380-stoere-slaapkamer

Een bed van (eco)leer 

Het comfort van je bed is uiteraard het belangrijkste. Een bed moet je namelijk op je lijf geschreven zijn, alleen dan rust je écht goed uit. Maar minstens zo belangrijk is het uiterlijk van je slaapkamer. Want wakker worden in een slaapkamer waar jij je prettig voelt, geeft je veel meer energie. 

Een ledikant bestaat vaak uit hout en een boxspring heeft vaak een stoffen bekleding. Maar dat het ook veel spannender kan, laat boxspring Infinity 450 zien. Het groene ecoleer geeft direct een compleet andere dimensie aan de slaapkamer en laat de ruimte veel stoerder aanvoelen. En omdat dit model voorzien is van metalen pootjes, oogt je slaapkamer ook veel ruimtelijker. En dat zorgt weer voor een rustige mindset. 


Hoe meer metalen accenten, hoe beter 

Metalen accenten zijn in een industriële slaapkamer essentieel en mogen zichtbaar getoond worden. Kies bijvoorbeeld voor een grote opvallende zwart metalen industriële lamp  en plaats hem nonchalant in een hoek van de kamer. Weet je niet welke lamp je moet kiezen voor in jouw slaapkamer? Dit zijn onze 5 favoriete industriële lampen.  

Ook met je nachtkastjes kun je de ruimte meer kracht geven. Met onbewerkt hout in combinatie met een metalen onderstel, heb je een prachtig industrieel object toegevoegd aan je slaapkamer. 

Wil je het wat speelser, dan kun je ook bijzettafeltjes als nachtkastje gebruiken. Ook dan heb je nog genoeg plek voor een nachtlampje en ander personal stuff.  


Grof geweven vloerkleed 

Om je slaapkamer meer sfeer te geven, kun je een vloerkleed onder je bed neerleggen. Je zult zo’n item misschien niet meteen matchen bij een industrieel interieur, maar in onze collectie hebben we vloerkleden die naadloos aansluiten bij een industriële look. Ga voor een grof geweven vloerkleed in een van de aardetinten die heel goed passen bij de industriële woonstijl. Bovendien voelt een vloerkleed lekker zacht aan als je met je blote voeten uit bed stapt. 

Stoere slaapkamer_1424

Aardetinten met donkere accenten 

Voor een industriële uitstraling heb je het juiste kleurenpalet nodig. Aardekleuren zoals groen, zand en taupe vormen een mooie basis. Combineer deze vervolgens met zwart, wit en diverse grijstinten. Voor de vloer kun je de keuze maken voor beton, of maak het excentrieker door voor een behang met een betonlook te gaan. 

Maak je in de basis gebruik van veel lichte tinten, kies dan voor een donker opgemaakt bed.  Bestaat de ruimte juist uit veel donkere kleuren, dan is een lichtgekleurd dekbedovertrek een betere keuze.