• 01-03-2022
  • Stijltips

Styletip #1: Less is more

Nu alle meubels staan, is het tijd om het geheel af te stylen. Neem hier de tijd voor. Bekijk zorgvuldig welke attributen in huis nog een extra touch nodig hebben. Vloerkleden, bijzettafels en speciale objecten geven je ruimte meer body en accessoires zorgen voor de juiste ambiance. Wens je een vloerkleed voor meer verbinding? Mis je sierkussens op de bank? Wordt die bijzettafel in de hoek aantrekkelijker met een fancy plant in statement pot of wil je heel je vakkenkast voorzien van een catchy look? Maak een lijstje van al jouw accessoire-wensen. Zo voorkom je een overdaad aan tierlantijnen en ga je juist gericht op zoek naar accessoires. Miskopen worden op deze manier niet gedaan!

Tips voor het stijlen van je vakkenkast

Decoreer met kleur

Niet alleen tijdens het kopen van je meubilair, maar ook als je accessoires gaat scoren is je moodboard een handige tool om alles wat je mooi vindt te toetsen. Koop vooral een aantal attributen in een van je contrastkleuren. Door opvallende kleuren die je in huis gebruikt hebt terug te laten komen in woonaccessoires als vazen of kussens, zorg je voor een beeld dat tot in de details klopt. Voorbeeldje: heb je gekozen voor een stoffen fauteuil in een felle accentkleur, dan kun je die kleur ergens anders in de ruimte terug laten komen in de vorm van een vaas of print aan de muur. Dit noemen we een kleurecho, waarmee je zones in de kamer slim verbindt. Kleur kan dus helpen bij eenheid, rust en balans.

Ontdek onze stoffen fauteuils

Creëer stillevens en composities

Niet alleen met meubels kun je een statement maken in huis, ook accessoires kunnen de show stelen. Creëer stillevens en composities van objecten. Door ze te clusteren, zoals een mooie verzameling op een sidetable, heb je een snel een cool decor vervaardigd die als ware showsteler dient. Probeer gerust wat uit en maak foto’s. Zo kun je later makkelijk terugkijken en de keuze voor de juiste opstelling kiezen.

Bekijk alle sidetables

De finishing touch

voor jouw interieur

Goossens

Vloerkleed Berry

499,-
By-boo

Schilderij Morita

52,95
By-boo

Spiegel Plecto

219,-
Kave Home

Spiegel Marco

66,-
Kave Home

Spiegel Wilton

133,-
Kave Home

Brenna

52,-
Kave Home

Spiegel Takashi

74,50
Kave Home

Branda

147,-
Goossens Excellent

Vloerkleed Unique

999,-

Wil jij je interieur een make-over geven?

Wij nemen je mee op weg naar een nieuw interieur in 5 makkelijke stappen.


Een nieuw interieur
Ontdek meer blogs

en laat je inspireren