• 01-03-2022
  • Stijltips

Stap 1: Beperk je niet, alles is goed

Regel nummer één bij het maken van een moodboard: beperk je zelf niet, alles is goed. Kies wat jij mooi vindt. Dat kan digitaal op bijvoorbeeld Pinterest, op een A-3 vel waarin je alles op plakt wat je uit magazines scheurt, of gebruik 3-D objecten die je in een dienblad legt. Kies alles wat je mooi vindt, van mode tot food tot interieur.

Laat je inspireren door onze Get the lookjes

Werk met steekwoorden

Kijk vervolgens nog eens kritisch naar de beelden die je hebt gekozen en selecteer nu alleen de beelden waarvan álles je aanspreekt. De beelden met ‘ruis’ verwijder je. Noteer vervolgens in steekwoorden waarom je iets mooi vindt. Heb je bijvoorbeeld een beeld waarin je de blauwe kleur vooral mooi vindt, dan schrijf je dat op. Dat geldt ook voor bepaalde materialen, dessins, meubels en vormen. Zo maak je de stijl voor je nieuwe interieur meer concreet.

Online op zoek naar nieuw beeld

Op basis van je steekwoorden ga je op Pinterest op zoek naar nieuwe beelden. Boven in de zoekbalk kun je bijvoorbeeld woorden als ‘linnen’ ‘aardetinten’ ‘blank hout’ invoeren. Deze kun je vervolgens pinnen. Dat kunnen natuurlijk complete interieurinrichtingen zijn, maar vergeet ook detailbeelden niet. Zoals beelden uit de natuur en kunstmaterialen. Tip: maak voor iedere ruimte die je in huis wilt aanpakken, een apart bord. Dus: woonkamer, keuken, hal, wc, badkamer, werkkamer en speelkamer. Dat shopt straks makkelijker.

Shop op ruimte

Kom samen tot één moodboard

De kans is groot dat er diverse stijlen op jouw moodboard te vinden zijn. Dat is niet erg, het maakt je nieuwe interieur persoonlijk. De Pinterest-beelden die je het meest aanspreken zet je vervolgens allemaal in een powerpoint presentatie. De mooiste beelden maak je groot. Vergeet ook nu niet detailbeelden van kleuren en materialen toe te voegen. En combineer beelden van veraf geschoten met close-ups. Zorg voor een juiste balans. Zie je veel beigetinten in je moodboard, maar tegelijk ook enkele stoere elementen. Kies voor de grote foto een licht beeld en voeg bijvoorbeeld een kleiner beeld van een stalen meubel toe. Doe vervolgens een laatste check. Het moodboard moet namelijk de sfeer, de kleuren, de combinatie van materialen en de woonstijlen weergeven.

Gebruik je moodboard

Nu je moodboard helemaal naar wens is en jouw stijl goed weergeeft, kun je hem het beste meenemen als je gaat interieurshoppen. Eenmaal in de winkels, kun je hem makkelijk tevoorschijn halen en kun je de meubels die je aanspreken toetsen. Zo voorkom je impulsaankopen en wordt er uiteindelijk een interieur vervaardigd dat een eenheid vormt.

Ontdek een inspiration store bij jou in de buurt

Match deze items

en creëer eenheid in huis

Buffetkast Barcelona

1.799,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 1.599,-

WIl jij je interieur een make-over geven?

Wij nemen je mee op weg naar een nieuw interieur in 5 makkelijke stappen.

Een nieuw interieur
Laat je nog meer inspireren

En ontdek meer blogs