• 27-07-2022
  • Woonkamer

Ventileer ruimtes op het juiste moment

De sauna is zo nu en dan echt wel lekker, maar anders is het als je huis de temperaturen van zo’n stoomcabine aanneemt. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je de ruimtes ventileert op het juiste moment, namelijk als de temperatuur buiten lager is dan de temperatuur binnen. Dus zet je ramen en deuren open zodra je ’s ochtends uit bed stapt en open ze ook weer als de zon plaats heeft gemaakt voor de maan. Doe dat zo lang en zo vaak mogelijk en sluit ze pas als het buiten warmer is dan binnenshuis. Bij een hittegolf trekt de warmte in huis vaak in de muren, waardoor het langer duurt om de woning af te koelen. Dus na zo’n golf is het aan te raden om nog enkele dagen daarna te verluchten.

Sidenote: wil je muggen en andere insecten je nachtrust niet laten verstoren, vergeet dan niet om de horren voor deuren en ramen te plaatsen.

2. Zorg voor luchtcirculatie

Deuren en ramen open zetten is 1. Maar zet vooral ook alles ‘tegen elkaar’ open. Het liefst op iedere verdieping. Zo waait het lekker door – ook wel luchtcirculatie genoemd – en dat is de beste manier om alles koeler te krijgen. Is het niet mogelijk om ramen tegen elkaar open te zetten, bijvoorbeeld omdat je in een appartement woont, dan kun je ook een ventilator voor het raam plaatsen en deze naar buiten richten. Hij blaast de warme lucht dan weer naar buiten. En als je gaat slapen zet je hem even lekker naast je bed.

Ontdek meer tips om koel te slapen

3. Doe al je gordijnen dicht

Is jouw huis niet in het bezit van zonwering? Houd dan vooral je gordijnen, jaloeziën of andere raamdeco dicht. En heb je voor een lichtdoorlatende variant gekozen, verrijk je ramen dan met donkere handdoeken en plaids. Het helpt de zonnestralen – en dus warmte- tegen te houden en dringen dus niet je huis binnen.

Alle plaids

4. Hang je natte was binnen op

Met wooi weer is je was snel droog als je deze buiten aan de draad hangt. Een fijn voordeel, want heel duurzaam. Toch vinden warme ruimtes in huis die natte was ook erg prettig. Het werkt verkoelend en bovendien zorgt de was ook voor een aangename geur in huis waar je van kunt genieten als je even op de bank plaatsneemt voor me-time.

Ontdek alle loungebanken

Beter slapen tijdens hete dagen?

Met deze items lukt dat!

Goossens
169,-
Goossens

Dekbed Infinity

Synthetisch

149,-
Goossens

Dekbed Infinity

Synthetisch

94,-
Goossens Excellent

Matras Shapes 8

1- persoons | 80 x 26 x 200 cm | A - fit

979,-
-51%
OP =OP
Goossens

Infinity Topdek Cool

Verkrijgbaar in diverse maten

59,- 29,-
Snel in huis
Goossens

Dekbed Infinity Bamboe

Bamboe vezel

139,-
Goossens

Matras Shapes 4

1- persoons | 70 x 26 x 200 cm | H - fit

539,-
Ontdek meer blogs

En laat je inspireren


Profiteer van Stapelkorting 750,-!

Claim nu jouw voucher