Wooninspiratie

direct naar

De weg naar een nieuw interieur

Wij geloven dat woongeluk samenhangt met levensgeluk. Daarom is een fijn interieur dat in balans is en waar je compleet jezelf kunt zijn een must.
Wil jij je interieur onder handen nemen en een compleet nieuwe look creëren? Wij nemen je mee in de wereld van interieurstyling. Volg ons stappenplan ínclusief inspirerende voorbeelden.

Stap 1.

Analyseer de ruimte

De eerste stap die genomen moet worden bij het restylen van je interieur is analyseren. Het is belangrijk om de ruimte waarin je leeft eens goed in je op te nemen en je voor te stellen hoe je jezelf (en je gezin) ziet leven in je huis.

Wat vind jij belangrijk? Zo kun je de functies van de ruimte bepalen, bepaal je welke meubels je mee kunt nemen en welke interieuritems nu nog ontbreken maar welke wel nodig zijn om er heerlijk te kunnen leven.

Blog: Zo analyseer je jouw interieur

Stap 2.

Ontdek jouw woonstijl, maak een moodboard

Vervolgens is het fijn om te weten welke woonstijl het beste bij je persoonlijkheid past. Doe onze woonstijlentest om daarachter te komen. Deze favoriete woonstijl speelt vervolgens de hoofdrol in jouw nieuwe interieur.

doe de woonstijlen test

Overigens betekent de uitkomst van de test niet dat je alleen maar meubels in deze stijl kiest voor een geheel. Juist niet! Bijna ieder interieur is een mix van verschillende woonstijlen. Zo wordt een landelijk interieur waarin natuurlijke materialen domineren, vaak wat stoerder door metalen toevoegingen uit de industriële woonstijl.

Om ervoor te zorgen dat die mix van elementen samen een geheel vormen, kun je een moodboard maken. Deze is vervolgens leidend voor als je gaat interieurshoppen.

Blog: Zo maak je een moodboard

Extra inspiratie

get the look


laat je inspireren en shop de items

Stap 3.

Schets een plattegrond

Nu kun je aan de slag met het schetsen van een plattegrond. Om vast te stellen welk meubel waar moet komen te staan, is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Zoals looproutes, vaste elementen als een open haard en de draairichting van deuren. Vervolgens teken je de meubels op schaal in, of print je onze PDF met meerdere meubels die kunt uitknippen om ze op de plattegrond te leggen. Zo kun je verschillende indelingen proberen.

Blog: Denk hier aan bij het schetsen van je plattegrond

Stap 4.

Maak een lichtplan

Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt, maar een lichtplan voor een nieuw interieur is essentieel. Het is belangrijk om te weten waar je lichtpunten in de verschillende ruimtes komen, zodat de functies van de ruimte goed passen bij de verschillende lichtbronnen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om een lichtpunt boven de eettafel te creëren die genoeg licht geeft. En wellicht een sfeermaker naast de bank, een lamp in je leeshoek en ga zo maar door. Wij geven je graag de juiste informatie voor het maken van zo’n lichtplan.

Advies: in 7 stappen het perfecte lichtplan

Meer weten over de verschillen in licht?

Ontdek de verschillen in licht

Vergeet niet om gebruik te maken van natuurlijk licht.
Wij geven je tips over hoe je het maximale uit het zonlicht dat je kamer binnen straalt kunt halen.


Blog: let the sun in

Stap 5.

Style af met woondecoratie

Als het grove plan compleet is - dus de meubels per ruimte zijn uitgezocht en op de juiste plaats staan, de kleuren en materialen zijn gekozen en het lichtplan is gemaakt - is het tijd voor de laatste stap: het afstylen met woondecoratie. En ook deze stap verdient de nodige aandacht. Want juist met passende woondecoratie kun je je interieur een geheel maken én sfeer toevoegen.

Blog: zo kies je de juiste woondecoratie

Alles over het stylen van je kast

lees de blog

Meer inspiratie

Meer inspiratie

#GOOSSENS
Blijf up-to-date van de laatste interieurtrends en laat je inspireren: