Goossens maakt bewuste keuzes voor een duurzame toekomst voor mens en milieu, waarbij we stukje voor stukje bouwen aan een betere wereld. Zo rijden onze vrachtwagens al volledig co2 neutraal, maken we steeds meer gebruik van duurzame materialen en investeren we fors in energiebesparende maatregelen in zowel ons distributiecentrum als in onze inspiration stores.

GOOSSENS ECO COLLECTIE

duurzaamheid en design in eigen hand

Natuurlijk worden Goossens meubels al duurzaam geproduceerd, maar met Goossens Eco gaan we nog een stapje verder. Deze ontwerpen worden gemaakt op basis van duurzame en hergebruikte materialen. Daardoor zijn de meubels uniek, de designs tijdloos en is de kwaliteit uitmuntend: een garantie voor generaties lang woon- en slaapplezier. Hieronder zie je een greep uit onze duurzame materialen.

ontdek de goossens eco collectie

Eikenhouten meubels (Europees hardhout)
Eikenhout is al jaren een zeer populaire houtsoort in de woonbranche en in menig woonkamer niet meer weg te denken. En dat is niet voor niets: eikenhout is robuust en sterk en gaat generaties lang mee, hierdoor is deze houtsoort zeer duurzaam. Een verantwoorde keuze!

Duurzaam hout: Mangohout
Mangobomen worden relatief snel gekapt om de kwaliteit en de bereikbaarheid van de vrucht te waarborgen. De gekapte bomen worden vervangen door kleinere, jonge exemplaren. Hierdoor ontstaat duurzaam bosbeheer waarbij natuurdoelen worden gerealiseerd en de boeren tegelijkertijd kwaliteitshout kunnen oogsten dat geschikt is voor meubels.

Duurzaam hout: Teakhout
Ons teakhout is afkomstig uit Azië. Vanwege de economische vooruitgang in veel Aziatische landen worden bestaande huizen en fabrieken vervangen door nieuwbouw. Het sloophout wordt op grote schaal opgekocht om als meubel een nieuw leven te krijgen. Door deze recycling ontstaat er minder afval én worden deze initiatieven in Azië ondersteund. Een echte win-win situatie dus.

Vloerkleden van natuurlijke materialen
Haal een stukje natuur in huis met een vloerkleed van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor wol, jute, sisal of tencel. Stuk voor stuk zijn deze vloerkleden minder schadelijk voor het milieu dan kleden van synthetische materialen en bovendien hebben ze nog meer unieke, positieve kenmerken: Wol voelt heerlijk zacht aan en heeft zelf reinigende eigenschappen. Jute en sisal zijn zeer robuuste en sterke materialen en bovendien een goede keuze bij een allergie.ONZE KLEINE ÉN GROTE STAPPEN NAAR EEN BETERE WERELD
PRODUCTIE
• Transport uit Azië komt per boot, zo compact mogelijk opgestapeld.
• Onze productielocaties worden gecontroleerd op gezondheid, lonen en werkomstandigheden.


Van onze productie is in Europa

Van onze productie is in Azië

TRANSPORT
• We verbruiken zo min mogelijk brandstof door onze chauffeurs te trainen in een zuinige rijstijl.
• Wij compenseren de uitstoot van onze vrachtwagens met CO₂-compensatieprojecten van Shell
• Intern transport is volledig elektrisch.


We hebben elektrische laadpalen bij al onze panden

We bezorgen onze meubels volgens strak ingeplande dagroutesENERGIE
• Het distributiecentrum van 51.000 m² wordt verwarmd met een warmtepomp.
• We monitoren en verbeteren licht- en warmteverbruik van alle inspiration stores.
• Twee van onze inspiration stores worden al gasloos verwarmd.
• Onze volgende stap is het aanbrengen van zonnepanelen.
• Het doel is om onze winkels volledig energieneutraal te maken, daar werken we elke dag naartoe.

AFVALVERMINDERING
• We gebruiken zo min mogelijk plastic en scheiden ons afval.
• Gebruikte meubels en matrassen nemen we retour voor recycling.
• We gebruiken enkel herbruikbare pallets.
• We investeren veel in service en advies om meubels zo lang mogelijk mooi te houden.


GOEDE DOELEN
Elk jaar doneren wij bedragen aan goede doelen en stichtingen ten behoeve van kinderen, ouderen, onderzoek naar ziekte, ontwikkelingshulp en armoedebestrijding. Vaak zijn dit kleinschalige en lokale initiatieven, waarbij het resultaat tastbaar is. We zamelen speelgoed in of doneren meubels aan stichtingen die hier baat bij hebben. Zo doneren we gebruikte meubels die nog in goede staat verkeren aan kindertehuizen in Oost-Europa. Dit is een ambitie die we samen delen, een bewustzijn die bij iedere medewerker in het DNA zit gebeiteld.

Zo hebben we in 2019, als kroon op ons 65-jarig jubileum, een Ronald McDonald huiskamer volledig ingericht. Hier brengen we families samen, in een comfortabele en stijlvolle omgeving, waar het eventjes voelt als thuis. Een plek om te spelen en even helemaal tot rust te komen.

Ook samen met al onze medewerkers maken we ons sterk voor diverse goede doelen. Zo hebben we collectief speelgoed ingezameld voor Stichting Speelcadeau, Speelgoedbank Eindhoven. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar, die deel uit maken van gezinnen die het niet breed hebben, ook met de feestdagen en verjaardagen genieten van een mooi cadeau.

WERGELUK & GEZONDHEID
Natuurlijk investeren we ook in de gezondheid, motivatie en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Zij zijn onze ambassadeurs, daarom bieden wij alle ruimte om met initiatieven te komen om het werkgeluk te verbeteren. Want werkgeluk is dé weg naar duurzame inzetbaarheid. Hierbij bieden wij medewerkers handvatten om hun werkdag net zo energiek te eindigen, als ze hem begonnen zijn. Zo binden wij ons aan mensen die écht bevlogen zijn in hun werk en elke dag weer vol passie en energie presteren.

Zo zet ‘onze’ Theo van Brussel zich al 50 jaar in voor onze organisatie. Hij heeft alle drie de Goossens generaties mee mogen maken en heeft het bedrijf mede opgebouwd en op zien bloeien. Een jubilaris om trots op te zijn!

een samenwerking om trots op te zijnGoossens heeft aandacht voor ontwikkeling van talent, kennis en vakmanschap. Daarom krijgen onze medewerkers binnen Goossens alle ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen, zodat een ieder datgene kan doen waar hij of zij goed in is! Om zo te excelleren tot echte uitblinkers en onze meubels, services en diensten nóg een beetje beter te maken.