GROEN, GROENER, GROENST: planten in het interieur

Groen, groener, groenst. Dat is waar het bij deze woontrend om draait. Planten in alle soorten en maten, groene accessoires en retro posters met botanische prints zoals je die nog kent van het biologielokaal. Menig woonkamer heeft al een jungle metamorfose ondergaan, maar ook de slaapkamer is uitermate geschikt voor een natuurlijke woonstijl. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar ook met minimale aanpassingen is het effect al groot. Go green!

sfeer-groen-5

Hortus Botanicus

De vetplanten, cactussen en andere groene bloeiers zijn dit voorjaar niet aan te slepen. Tuincentra draaien overuren: planten zijn helemaal hip. Niet in de tuin of op het balkon, maar binnen. De vensterbanken, dressoirs en kasten mogen groen zien. Zorg wel dat er geen wildgroei heerst in huis. Een met zorg gestylde jungle is het doel. Fancy bloempotten, hippe minikassen en (do it yourself) macramé hangers fleuren je interieur letterlijk op.

sfeer-groen-2

Natuurlijk wonen

Ook wat meubels betreft blijft het natuurlijk. Hout voert de boventoon. De afwerking mag overgeslagen worden. Een ruige tafel waar de nerf nog duidelijk in te herkennen is geeft het gevoel dat je aan het picknicken bent in het bos. Met een rotan stoel, rieten manden en decoratie van kurk laat je de jaren 70 herleven. De hippies waren met het oog op een beter milieu al voorstander van natuurlijke meubels. Anno 2016 lijkt de wens op een betere wereld alleen nog maar groter. Lang leve planeet aarde.

Salontafel Max

Verkrijgbaar in diverse kleuren

 779,-  649,-

Hoekbank Hugo

Beschikbaar in meerdere kleuren en maten

 2.649,-  1.899,-

Eetkamerstoel Rob

Met arm | Stof | Royal lever

 229,-

Fauteuil Olive

Hangstoel inclusief kussen | Rotan | Rotan naturel

 249,-  199,-

Bijzettafel Wavy 2

Bijzettafel | Teak | Naturel teak

 149,-  89,-

Salontafel Juar

127 x 95 cm | Juar hout | Soft touch lak blank

 399,-

Floral prints

Vind je het lastig om alle bloeiers een lang en gelukkig leven te bieden? Prints hebben geen water nodig en creëren hetzelfde effect. Behang, kussens, posters en gedroogde bloemen in een lijst: het zijn stuk voor stuk kunstwerken om vrolijk van te worden. Voeg daar nog een bank of fauteuil in mosgroene stoffering aan toe en het plaatje is compleet. Mowgli uit The Jungle Book zou jaloers zijn op dit stukje flora en fauna onder één dak.