INDUSTRIEEL INTERIEUR: KRACHTIG & PRACHTIG

Recycling is trendy. Oude spullen worden van zolder gehaald, items krijgen een heel andere functie dan waar ze ooit voor bedoeld waren of worden gewoon neergezet als retro accessoire. Anno 2016 is weggooien zonde. Plaats je vintage item in de buurt van hedendaagse meubels en je zult versteld staan van het effect. Een interieur van oud en nieuw is namelijk verrassend spannend!

sfeer-krachtig-en-prachtig-1

Industriële meubels

Het fijne van oude spullen is dat ze vaak oersterk zijn. Anders waren ze in eerste instantie niet eens zo oud geworden. Staal is daar een goed voorbeeld van. En laat dat nu net veel in fabrieken worden gebruikt. Oude lockerkasten, stoere stellingkasten en robuuste werktafels krijgen een tweede leven in de woonkamer. Sterker nog: nieuwe meubels worden zó gemaakt, dat het lijkt alsof ze al een ruig bestaan hebben gehad.

sfeer-krachtig-en-prachtig-3

Oude liefde roest niet

Oude meubels hebben littekens. Roest is daar een mooi voorbeeld van. Waar je vroeger met alle geweld ieder roestplekje probeerde weg te poetsen, is deze aantasting van je meubel nu iets om te omarmen. Het geeft je meubel karakter. Let op: wees zuinig met het plaatsen van roestige meubels. Het kan bij overdaad erg rommelig ogen en het laatste wat je wilt is op een verkapte vuilnisbelt wonen.

Frisse (zee)wind

Hoe je het wendt of keert; industrieel wonen kan een beetje kil zijn. Dat is makkelijk op te lossen met een vrolijke, frisse kleur. Turquoise of zeegroen bijvoorbeeld. Deze kleuren zijn sprankelend, avontuurlijk en een tikkeltje eigenwijs. Daarnaast matcht het mooi met de bruine/oranje kleur van roest. Voordeel: deze kleur gaat ook uitstekend mee in de zomer. Zo heb je er extra lang plezier van.

Eetkamerstoel Baltazar

Leer | Leder outdoor cognac

 389,-  299,-

Salontafel Jimmy

Set van 2 | Mango | Multicolor

 169,-

Eetkamerstoel Point

Kunstleer | Bycasta normal groen

 198,-  169,-

Hoekbank Marshall

2 x 1,5 zits zonder arm + 3 x hoekelement...

 4.545,-  4.045,-

Eettafel Orleans

Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten

 1.299,-

Eetkamerstoel Yell

Stof | Stof fijn geweven turquoise

 179,-  149,-