Jubileumdeals - Tot 20% korting op stoelen

Zoeken

We hebben geen resultaten gevonden op "None".

Verfijn je zoekopdracht door:

  • De zoekterm aan te passen
  • Te zoeken op merk
  • Te zoeken op productnummer

Alles loopt op rolletjes met deze stoelwielen

Als je je stoel graag van de eettafel naar je zithoek schuift, kun je kiezen voor stoelwielen onder je stoel. De zwenk- en skatewieltjes zijn een echte uitkomst omdat je zo veel makkelijker de stoel verplaatst dan wanneer deze geen wieltjes heeft. 

Voordelen stoelwielen

Als je kiest voor stoelwielen onder je eetkamerstoel, heeft dit natuurlijk voordelen. Weet je nog niet of je voor wieltjes onder je stoelen moet kiezen? Wij geven je de voor- en nadelen van eetkamerstoelen met stoelwielen. 

Voordelen

- Makkelijker aanschuiven aan tafel.

- Zwaardere stoelen laten zich makkelijk verplaatsen (handig bij poetsen).

- Kleine kinderen kun je makkelijk aan tafel plaatsen.

Nadelen

- Kinderen kunnen met de stoelen spelen.

- Moeite met opstaan? Bij afzetten kan de stoel een beetje rollen.

- Door slijtage iets duurder in onderhoud.

Stoelwielen voor iedere ondergrond 

Onze stoelwielen zijn geschikt voor allerlei soorten ondergronden. Ze maken geen krassen en rollen zonder horten of stoten over tegelvloeren, laminaat, parket en betonnen vloeren. De stoelwielen rollen wat minder gemakkelijk over hoogpolige vloerbedekking en vloerkleden. Hiervoor geldt wel: hoe groter de stoelwielen, hoe beter ze rollen. 

Hoewel onze stoelwielen in eerste instantie niet zullen zorgen voor krassen, is het wel essentieel om de vloer goed schoon te houden. Want zodra er bijvoorbeeld zand tussen de stoelwiel en de vloer komt, kan dit wel voor krassen zorgen. Ook kan stof of haar van huisdieren en de rollende delen van de wiel komen, waardoor het rollen minder goed gaat en ook dan strepen of krassen kunnen verschijnen. En dat wil je natuurlijk niet. 

Monteren stoelwielen

De stoelwielen van Goossens zijn onder diverse eetkamerstoelen en fauteuils te bevestigen. Let er wel op dat je bij aankoop van je stoelen al aangeeft dat je wieltjes onder de stoelpoten van je stoelen wilt. Dan zorgen wij ervoor dat deze netjes onder je stoel worden bevestigd. Heb je al eetkamerstoelen met stoelwieltjes en zijn deze aan vervanging toe? Dan kun je deze heel makkelijk zelf monteren. Het vraagt alleen om wat spierkracht. 

De stoelwielen zijn te verdelen in 2 soorten setjes: wielen met pen en wielen met los bevestigingsplaatje.

Wielen met pen: Hierbij dien je de oude wielen uit de stoelpoot te trekken. Dit kan kracht kosten en gaat niet altijd makkelijk. Het nieuwe wieltje druk je met pen in de stoelpoot. Ook hiervoor moet je soms kracht gebruiken.

Wielen met bevestigingsplaatje: Ook is er een setje waarbij de pen (met bevestigingsplaatje) los van het wieltje wordt geleverd. Bij deze wielen trek je het oude wiel van de bevestiging aan de stoel. 

Slijtage stoelwielen

De stoelwielen onder je eetkamerstoel gaan geen heel leven mee. Deze wielen worden namelijk gemaakt van materialen die iets sneller slijten, omdat dit materialen zijn die de vloer juist niet beschadigen. En uiteindelijk heb je vast liever dat je eens in de zoveel tijd je stoelwieltjes moet vervangen, dan heel je vloer. Hoe lang de wieltjes meegaan, is afhankelijk van het gebruik. Een juiste indicatie kunnen we daarom niet geven. 

Levering stoelwielen

Bestel je stoelwielen onder je eetkamerstoel of fauteuil? Dan worden die met de pakketdienst bezorgd bij jou thuis, vaak al de volgende dag. Bestel je wielen meteen met jouw nieuwe eetkamerstoelen mee? Dan worden de wielen meegeleverd met je eetkamerstoelen, die door onze bezorgservice worden bezorgd. 

Natuurlijk kun je ook in één van onze winkels langskomen. Onze winkels hebben de wielen meestal op voorraad.