Woontrend Light Industrial

Denk je aan de industriële woontrend? Dan zijn hoge plafonds, grote ruimtes, meubels van ruige materialen, metalen accenten en veel donkere kleuren waarschijnlijk de eerste elementen die door je hoofd heen gaan. Klopt! Hoe robuuster, hoe beter. Want perfectie is saai.

Maar woontrend 'Light Industrial’ laat zien dat de industriële trend meer is dan dat. Een stoer interieur met een rauw randje dat toch warmte en sfeer uitstraalt is óók mogelijk.

Stoer en warm, een uitdagende kleurenmix

Het kleurenpalet van deze industriële woontrend loopt zeer uiteen: van diep zwart tot antracietgrijs tot helder wit. Vandaar ook de naam ‘Light Industrial’. Om het spannender te maken worden er ook diverse bruintinten gebruikt, zoals beige en cognac. Je interieur wordt hier niet alleen spannender van, maar het voelt ook meteen veel warmer aan.

Midden- en donkerblauw, maar ook groen, geven je woning meteen meer sfeer. Want ook al ben je gek op alles wat industrieel is, je huis moet natuurlijk wel aanvoelen als een thuis. Dus leg een kussen in die kleur in je fauteuil, of plaats een woonaccessoire zoals een grote vaas. Je kunt ook kiezen voor een aantal grote planten. Groen zorgt voor meer leven in de ruimte. Juist in de industriële trend is dit een waardevolle toevoeging.


Zwart metaal

Om zwart metaal kunnen we niet heen als het om de industriële look gaat. Dit materiaal leent zich dan ook perfect voor bijvoorbeeld de salon- of hoektafel. Maar metaal is ook prachtig in combinatie met onbehandeld teakhout. Een nieuw meubel krijgt door dit hout meteen een doorleeft uiterlijk, zonder dat het afdoet aan kwaliteit.

Wat ook niet vergeten kán worden is leer. In alle soorten. Voor deze woontrend wordt vooral mircroleer gebruikt. Maar ook ruwere varianten zoals buffalo leer zijn een goede keuze voor je bank of fauteuil.

Combineer het metaal en leer met grove stoffen, zoals linnen. Linnen heeft een stoere uitstraling en dat past goed bij de industriële trend, die op haar beurt weer kracht uitstraalt.

Hoekig én rond

Wat vormen betreft: de industriële trend kent zowel geometrische en organische vormen. Deze hoekige vormen en ronde contouren, die de meubels kenmerken, gaan prima samen. Denk bijvoorbeeld aan salontafels met hoekige vormen in combinatie met ronde bijzettafels. Of een fauteuil met strakke lijnen met daarnaast een grote ronde vaas.

Stylingtips

Voeg een mooie zwart/wit foto of afbeelding toe in je interieur. Dit past volledig in de industriële trend, waarin deze kleuren ook centraal staan. Kies voor een extra grote afmeting, daarmee vul je de ruimte op. Een schilderij aan de muur hangen is trouwens geen must. Door hem juist op de grond te plaatsen, kun je er alle kanten mee op.

Ben je bang dat je huis wat kil aanvoelt? Met een vloerkleed is je industriële ruimte al iets sfeervoller. Zorg wel voor een kleed dat rust uitstraalt en binnen de kleurtonen van deze trend past. Een kleed met heftige kleuren en drukke patronen zijn dominanter en daarmee raakt je interieur uit balans.

Je huis wordt ook sfeervoller van persoonlijke spullen, zoals je favoriete boeken en mooie woonaccessoires. Maar in een industrieel interieur is ook ruimte belangrijk. Een grote vitrinekast is daarom een must. Hier kun je je meest mooie accessoires in plaatsen, zodat het geen allegaartje wordt in huis. Zet je toch het een en ander in huis, dan is het belangrijk dat dit grote elementen zijn. Kleine attributen zijn namelijk een no go voor deze trend. Plaats de grote accessoires door de hele woonkamer. Zo voelt de grote ruimte persoonlijk aan.