Wooninspiratie: de Goossens woontrend Ruig Retro

De najaarstrend van 2019 weet eerdere totaal verschillende woontrends met elkaar te combineren, waardoor er een spannende samenhang wordt gecreëerd die bestaat uit stoere, industriële elementen enerzijds en vriendelijke jaren ’70 kenmerken anderzijds. Verschillende invloeden met een overeenkomst: liefde voor ambacht. Handgemaakte producten maken het dat je je kunt onderscheiden. Dat je iets bijzonders hebt wat niemand anders heeft. Een verademing in tijden waarin bijna alles op elkaar lijkt.

shop ruig retroMaterialen

Sterker dan ooit

Krachtige materialen als leer, staal, steen en hout geven Ruig Retro een stoer randje. Bakstenen mogen gezien worden en metaal mag zelfs roesten. Makkelijker wordt het niet. Het nonchalante van de jaren ’70 is duidelijk zichtbaar. Liever iets meer subtiliteit? Zoek dit dan in meubelen en accessoires. Door leer niet perfect glad te strijken en hout zoveel mogelijk haar natuurlijke vorm te laten behouden krijgt het interieur een stoer karakter.

Om de balans in dit krachtige geheel terug te brengen is een zachte stof in de vorm van vintage velvet een fijne toevoeging. Een bank(je), fauteuil of hocker in deze rijke stoffering geeft de ruimte een warme uitstraling.

Vormen

De kracht van combineren

In deze woontrend zijn er geen richtlijnen wat betreft vormen. Vierkant, langwerpig en rond; het maakt niet uit, als het maar functioneel en groots is. Spelen met gedaantes en contouren maken van deze najaarstrend een spannend geheel. Isn’t it exciting?!


Stylingtips

• Combineer accessoires in diverse materialen. Vul een grote aardewerk pot met zijden bloemen. Drapeer een velvet plaid over een leren bank. Zoek de grenzen op in contrasten. Dare to be different.

• Wees niet bang voor een donkere kleur op de muur. Of ga nog een stapje verder door de muren met hout aan te kleden. Just like the old days.

• Mix your metals! Zwart, brons, goud en koper: door ze in dezelfde ruimte te plaatsen combineer je stoer met verfijnd. Een tikkeltje gewaagd, maar een lust voor het oog.

• Ga op zoek naar bijzondere handcrafted objecten, retro familievondsten of ga zelf aan de slag met Do it Yourself art creaties. Karakter en authenticiteit gegarandeerd!

Eetkamerstoel Rob

349,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 279,-

Eettafel Zida ovaal (extra dik blad)

819,-
1-5 werkdagen in huis
Hulp nodig om Ruig Retro in jouw woning toe te voegen?

Maak een gratis afspraakChecklist

Nog even alles op een rijtje zodat je zeker weet dat deze trend zichtbaar is in je woning.
Warme aardetinten
Ruwe materialen
Vintage stoffen en kleuren
Functionele en grootse vormen
Veel groen
Spannende combinaties


Ontdek de andere trends

en laat je inspireren

________

Shop Ruig Retro

_______

Eetkamerstoel Rob

349,-
1-5 werkdagen in huis
Mogelijk vanaf 279,-

Eettafel Zida ovaal (extra dik blad)

819,-
1-5 werkdagen in huis

Laat je inspireren in onze winkels

Wij hopen je snel te mogen verwelkomen in een van onze woon- en slaapwinkels, om zelf het gemak van alles onder één dak te ervaren.


winkeloverzicht