Woontrend: Clear Ambitions

Dit moderne interieur straalt van geluk

Het moment van een frisse start na een aantal weken out of office is voor velen ook wel weer lekker. Je hoofd is leeg en je bruist na lange tijd weer van de energie. Zo fijn om deze mindset dan te projecteren op de plek waar je de komende tijd toch weer meer gaat zijn: thuis. Waarschijnlijk was dit de gedachte van PANTONE toen zij de kleuren van het jaar 2021 bedachten: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey en PANTONE 13-0647 Illuminating. Door Goossens samengevat als Clear Ambitions.

shop clear ambitions


Materialen

Katoen, gepoedercoat metaal, velvet

De Clear Ambitions trend houdt het graag helder. Hoewel het een modern interieur betreft, is het toch mogelijk om het warm te laten ogen. Hoe? Door de zitmeubels bijvoorbeeld niet met leer, maar met stof te bekleden. Ook is het geen issue om luxere stoffen in de ruimte te gebruiken. Een velvet kussentje of lampenkap geeft bijvoorbeeld net wat meer glans aan je zithoek of slaapkamer. Daarnaast zijn alle slanke meubels voorzien van een gepoedercoat metaal.

Wat accessoires betreft raden we aan om beide opties te combineren: strakke, gipsen beelden en vazen gecombineerd met luxe goudkleurige kandelaars en ornamenten. Het contrast tussen degelijk, praktisch, luxe en sprankelend maakt het interieur juist spannend. Ook hier geldt: doe het rustig aan. Voeg net genoeg toe om die stevige basis tot leven te laten komen.

Vormen

Strakke lijnen en subtiele rondingen

Wat betreft vormen is er ook meer mogelijk dan wat je van een modern interieur gewend bent. Waar het normaal een strak, strakker, strakst gehalte is, mag je de teugels nu iets meer laten vieren. Subtiele rondingen zijn – naast de strakke lijnen - toegestaan.

Waar zit dat ‘m dan in? Rondingen zijn geoorloofd in een armleuning van een fauteuil, een rond vloerkleed of in een ovale eettafel. Belangrijk is dat de ruimtelijkheid gewaarborgd blijft. Meubels hebben een slank design en zijn het liefst ook ergonomisch ontworpen.

Stylingtips

Tip 1: Kussens, een plaid, bloemen, verlichting, schilderij of vloerkleed: het zijn stuk voor stuk makkelijke items om de kleur geel in je interieur te verwerken. Vooral bij een witgrijze basis geeft deze kleur de ruimte energie en stemt het jou positief.

Tip 2: Geel is verschillende tinten toe te passen: lichtgeel, felgeel, warmgeel, goudgeel en mosterdgeel. Iedere tint bepaalt de uitstraling en daardoor de woonstijl: lichtgeel is meer Scandinavisch, mosterdgeel neigt naar retro.

Tip 3: Geel en grijs verzwakt elkaar. In tegenstelling door vele andere kleuren die contrasterend zijn, zorgt deze combi er juist voor dat alles in elkaar mengt.

Fauteuil Bonbon

999,-
1-5 werkdagen in huis
trend - clear ambitions - 2603
trend - clear ambitions - 2604

Hulp nodig om Clear Ambitions in jouw woning toe te voegen?

maak een gratis afspraak

Checklist

Nog even alles op een rijtje zodat je zeker weet dat deze trend zichtbaar is in je woning.
80% grijs, 20% geel
Slanke meubels
Ergonomisch design
Rechte lijnen
Subtiele rondingen
Zwart gepoedercoat metaal
Een touch van luxe stoffen

Ontdek de andere trends

En laat je inspireren

Fauteuil Bonbon

999,-
1-5 werkdagen in huis

Laat je inspireren in onze winkels

Wij hopen je snel te mogen verwelkomen in een van onze woon- en slaapwinkels, om zelf het gemak van alles onder één dak te ervaren.


winkels