WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN ELEKTRISCH VERSTELBAAR MODEL EN EEN MANUEEL VERSTELBAAR MODEL?

alles over relaxstoelen

Bij het kiezen tussen een manueel verstelbare relaxstoel of een elektrisch verstelbaar model zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo speelt je budget natuurlijk een rol, maar ook de aanwezigheid van een stopcontact in de buurt van de relaxfauteuil én je lichamelijke conditie speelt een rol. Benieuwd welk type relaxstoel het beste bij jouw voorkeuren past? Lees dan snel verder.

In ons assortiment relaxstoelen zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot de bediening. Zo zijn er modellen die manueel te verstellen zijn en modellen die elektrisch verstelbaar zijn. De elektrisch verstelbare modellen zijn verkrijgbaar met accu of op netstroom. Let erop als je een stoel koopt op netstroom, je stoel dus in de buurt van een stopcontact moet staan.Indien je kiest voor een model met manuele verstelmogelijkheden, bekijk dan even goed naar de mate van inspanning die nodig is voor het verstellen van de fauteuil. Mogelijk spelen fysieke beperkingen een rol. In dat geval is het uiteraard uiterst handig om een elektrisch verstelbare variant te kiezen.

Elektrisch model

Perfecte ondersteuning in iedere relaxhouding, dankzij meerdere verstelmogelijkheden
Geen inspanning nodig om van houding te wisselen

Een elektrisch verstelbaar model op netstroom moet altijd in de buurt staan van een stopcontact. Echter zijn er ook veel modellen verkrijgbaar met een accu
Duurder in aanschaf

Manueel model

Goedkoper in aanschaf, gezien er geen motor of accu aanwezig is
Geen stroom nodig

Het verstellen gaat op basis van spierkracht
Beperktere verstelmogelijkheden