Heb je hier al aan gedacht bij het kopen van een nieuw vloerkleed?

| 4 vragen over vloerkleden |

Een vloerkleed zorgt voor warmte in huis, is een echte sfeermaker én kan van losse woongedeeltes in je huis een knus geheel maken. Daarnaast kan een vloerkleed je interieur in één klap een geheel nieuwe look geven. Wil je weten waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een nieuw vloerkleed?

Je leest hier de meest gestelde vragen.

Hoe kies ik een vloerkleed?

Een vloerkleed kies je op basis van de afmeting, de kleur en het materiaal. Maar het is hierbij ook van belang om na te denken over de gewenste functie van het vloerkleed. Wil je voornamelijk meer kleur in je inrichting terug laten komen? Of wil je een vloerkleed dat een goede geluiddempende werking heeft, of ben je op zoek naar net een beetje meer comfort en warmte?

waar je op moet letten bij het kopen van een vloerkleed

Van welk materiaal is mijn ideale vloerkleed gemaakt?

De meeste vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen, denk hierbij aan wol, jute of sisal. Jute en sisal zijn zeer robuuste en sterke materialen en bovendien een goede keuze bij een allergie, maar deze zijn minder goed bestand tegen vocht. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een synthetisch vloerkleed, die is kleur- en vormvast en kan een intensievere reiniging aan.

Bekijk hier welk materiaal het beste bij je past

Vloerkleden en allergie, hoe zit het precies?

Veel mensen hebben last van allergieklachten die te wijten zijn aan huisstofmijt. Om die reden worden vloerkleden vaak ten onrechte uit het huis geweerd. Maar wist je dat vloerkleden juist een positieve werking kunnen hebben? Doordat vloerkleden een stof en pollen-aantrekkende werking hebben, wordt al het stof op 1 plek verzameld in plaats van dat deze door het hele huis zweven. Daarnaast hebben natuurlijke vezels zoals jute en sisal hebben zelfs een neutraliserende werking.

Lees hier alles over vloerkleden en allergieën

Hoe kan ik mijn vloerkleed het beste onderhouden en schoonmaken?

Vloerkleden zijn gemaakt van sterke materialen, en met het juiste onderhoud kan een vloerkleed lekker lang mee! Natuurlijk moet een vloerkleed regelmatig gestofzuigd worden om hem schoon en fris te houden, maar wist je dat je het vloerkleed ook regelmatig even 180 graden moet draaien om looppaden te voorkomen? Vlekken kan je het beste verwijderen door altijd van buiten naar binnen te werken en altijd een deppende beweging te maken.

Lees hier meer onderhouds- en schoonmaaktips