Duurzaam ondernemen

stap voor stap naar een mooiere wereld


“In 2030 zijn wij het meest duurzame woonmerk in de interieurbranche”


De wereld verandert, en wij veranderen mee. Zo maken wij bewuste keuzes om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor mens en milieu. Alleen op deze manier kunnen wij woongeluk creëren voor iedere generatie, nu én later. Daarom zijn wij steeds op zoek naar duurzame verbeteringen die we bedrijfsbreed door kunnen voeren, zodat we onder andere de CO2 uitstoot kunnen verminderen.


Onze impact

Goossens is een echt Nederlands familiebedrijf wat bestaat sinds 1954. Inmiddels is de bedrijfsleiding in handen van Bart Goossens, de derde generatie, en is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijk opererend bedrijf met klanten en vestigingen in Nederland en België. Met 22 fysieke woonwinkels, 3 webshops, meer dan 500 medewerkers en meer dan 110.500 klanten is onze impact groot. We hebben dan ook een grote ambitie: in 2030 wil Goossens in de interieurbranche de grootste en meest duurzame bijdrage leveren aan woongeluk.

Onze ambitie

HET MEEST DUURZAME WOONMERK IN DE INTERIEURBRANCHE IN 2030

Iedere stap in verduurzamen is een stap dichter bij onze ambitie: wij streven ernaar om in 2030 de grootste en meest duurzame bijdrage te leveren aan woongeluk in de interieurbranche. Om deze titel te veroveren, hebben er de laatste jaren al heel wat aanpassingen plaatsgevonden. Maar we willen en kunnen meer. Hiervoor hebben wij concrete actieplannen. In ons duurzaamheidsverslag lees je er alles over.

Download het duurzaamheidsverslag

Het is onze ambitie om in 2030 de collectie CO2 neutraal en onze operatie net zero te hebben, en jaarlijks meer dan 250.000 mensen met woon- en werkgeluk te bereiken.


Een leven lang woongeluk

Goossens wil iedereen zich echt thuis laten voelen, in huis en op het werk
Een meubel koop je niet voor even, maar gaat generaties lang mee. Als stille getuige van belangrijke familiemomenten maakt Goossens woongeluk voor iedereen bereikbaar. Door hoge kwaliteitseisen te stellen aan onze collectie, waar een lange levensduur en het bieden van goede services, inclusief reparaties en onderhoud centraal staat. Zo zorgen wij voor generaties lang woongeluk: een prettig woonklimaat, beschikbaarheid voor iedereen.

Zorgvuldig omgaan met de natuur

Ook ons eigen huis moet op orde zijn en duurzaam opereren
Ook bij Goossens thuis verkleinen we onze impact met een milieuvriendelijke operatie, waarbij wij onze uitstoot zoveel mogelijk terugdringen.

Een gelukkige werkomgeving

Ook op het werk wil Goossens dat iedereen zich thuis voelt. Daarom streven we een gelukkige werkomgeving na voor onze medewerkers
We creëren veilige, sociale en inclusieve werkgelegenheid in een familiare bedrijfscultuur.

Duurzame en verantwoorde collectie

We kunnen pas onze missie bereiken wanneer we een volledig duurzame en verantwoord geproduceerde collectie aanbieden
Gebruik van duurzame materialen en certificeringen en een verantwoorde keten met eerlijke arbeidsomstandigheden. Inkoop van duurzame merken.Deze stappen hebben we al gezet

Reductie C02

 • 90% van onze productie komt uit Europa. Hoe dichter bij huis, hoe minder transportkilometers.
 • De uitstoot van het extern transport herstellen wij met CO₂-compensatieprojecten, zoals een VSC gecertificeerd project voor duurzame waterkracht in India. Hiervoor ontvangen wij jaarlijks een certificaat waarop officieel wordt bevestigd dat de CO2-footprint van ons wagenpark - bezorging en service buitendienst - sinds 2020 tot 0 is teruggebracht.
 • Ons intern transport is volledig elektrisch.
 • 21% van de leaseauto’s rijdt elektrisch.
Energieneutraal

 • Het distributiecentrum en hoofdkantoor van 51.000 m2 wordt verwarmd met een warmtepomp en het dak is voorzien van 6.228 zonnepanelen. Goed voor een opbrengst van 2.359.874 KWH per jaar wat zorgt voor volledige overschakeling op groene energie.
 • De overproductie van bijna 1.000.000 KWH wordt gebruikt om onze winkels te verduurzamen.
 • Ruimtes in ons distributiecentrum en hoofdkantoor worden alleen verlicht als onze werknemers aanwezig zijn.
Recycling

 • We nemen oude Goossens-meubels retour voor recycling, evenals het verpakkingsmateriaal.
 • We scheiden ons afval, proberen plastic te minimaliseren en werken papierloos.
 • Oude meubels doneren wij aan het goede doel.
 • Werkkleding wordt verzameld en gerecycled.
 • Eigen circulaire collectie gemaakt van 100% oude Goossens meubels.


Overig
 • Gebruik hout- en papierproducten afkomstig uit een FSC-gecertificeerd bos.Een duurzame collectie

Het meest duurzame retailbedrijf in de woonbranche in 2030

Duurzaam heeft meerdere betekenissen, zoals: bestending, blijvend, langdurend en consistent. Duurzame meubels zijn dus meubels met een lange levensduur. Omdat we bij Goossens gebruik maken van kwalitatieve materialen, ben je altijd verzekerd van een duurzaam interieur. Daarnaast hebben we een speciale Eco collectie en Next collectie ontwikkeld die enkel bestaan uit circulaire meubels welke wij personaliseren naar jouw wensen, zodat we overproductie voorkomen.

Lees hier alles over een duurzaam interieur
-15%

Salontafel Otik

419,- 356,-
1-5 werkdagen in huis