LEERONDERHOUD

leer meer over leer

Je hebt een mooi leren meubel aangeschaft. Dit meubel wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Wil je geen vlekken in je meubel? Dan raden wij aan om gebruik te maken van onze Premium care service.

Als je kiest voor deze service, hoef jij je over onvoorziene ongemakken geen zorgen te maken. Je kunt onder andere maar liefst 7 jaar lang een beroep op ons doen als het gaat om vlekken in je leren meubel die zijn veroorzaakt door eten en drinken. Wij lossen het probleem voor je op! Daarnaast raden wij aan om je leren meubel te onderhouden met één van onze Protection sets. Met een onderhoudsproduct geef je het leer de juiste bescherming en houd je het materiaal in goede conditie.

Daarnaast luidt het advies om het meubel regelmatig af te nemen met een zachte doek en het leer te stofzuigen met de borstel van de stofzuiger. Maandelijks kun je het meubel nog eens met een vochtige zeem afnemen. Let op! Gebruik een schone zeem of een zeem die je alleen gebruikt voor het reinigen van je leren meubels.

1. Onderhoud afgedekt leer en semi-anilineleer

Met de G20 Leather Protection Set onderhoud je afgedekt leer, semi-anilineleer en grand classic, classic, outdoor en royal leer. Deze beschermingsset bevat 2 hoogwaardige producten voor onderhoud van leer.

De beschermingscrème beschermt het leder tegen alle invloeden van buitenaf. Zo wordt het leer vetafstotend en blijft het lang mooi zacht. Dit onderhoudspakket bevat: 1 fles leder beschermer 150ml, 1 fles leder reiniger 150ml, 1 poetsdoek en 1 spons.

2. ONDERHOUD VOL-ANILINELEER

Vol-anilineleer vraagt om een specifieker onderhoud dan afgedekt leer. Vol-aniline leer is door zijn volledig open structuur gevoelig voor het intrekken van vuil en vocht. Deze zijn lastiger te verwijderen dan bij afgedekte leersoorten en bij semi-aniline leersoorten. Daarom is het vooral bij een vol-anilineleer product belangrijk om een goede bescherming te gebruiken. Zeker als je een gezin met kinderen hebt.

meer weten over vol-anilineleer

3. ONDERHOUD BUFFALO LEER

Buffalo leer behandel je met onze G2O Nubuck Set. De fijn geschuurde structuur van buffalo leer maakt deze leersoort gevoelig voor vuil, vet en vocht. Met dit totaalpakket heb je alles in huis om het leer als nieuw te laten stralen; een reinigingsmiddel, een beschermingsproduct, een ontvetter en een reinigingsdoekje houden uw meubel jarenlang fris en mooi. Dit onderhoudspakket bevat: 1 fles leather protector 500ml, 1 fles leather cleaner 100ml, 1 spons en 1 poetsdoek.

meer weten over buffaloleer

4. Onderhoud handgewassen leer

Handgewassen leer onderhoud je met onze G2O Old Saddle Wax Set. Met deze beschermingsset blijft de oorspronkelijke kleur mooi en behoud je de prachtige uitstraling van deze leersoort.

5. ONDERHOUD GRAND CLASSIC, CLASSIC, OUTDOOR EN ROYAL LEER

Heb je een meubel aangeschaft met grand classic, classic, outdoor of royal leer? Dan is het belangrijk om deze te behandelen met de G20 Leather Protection Set. De crème beschermt het leer tegen alle invloeden van buitenaf. Het leer wordt vetafstotend en blijft daarnaast lang mooi en zacht. Dit onderhoudspakket bestaat uit 1 fles leder beschermer 150ml, 1 fles leder reiniger 150ml, 1 poetsdoek en 1 spons.


Zo houd je leer langer mooi

8 handige tips


  1. Zon- of daglicht

  Zet leren meubels niet in direct zon- of daglicht.

  2. Warmtebron

  Zet leren meubels niet tegen of direct naast een warmtebron, hierdoor bestaat de kans dat het leer snel uitdroogt.

  3. Transpiratievocht

  Vermijd langdurig contact met transpiratievocht, zeker wanneer je medicijnen gebruikt.

  4. Huisdieren

  Laat huisdieren niet op met leer beklede meubelsspelen of slapen omdat ze het leer kunnen beschadigen. Ook het transpiratievocht van huisdieren zal de toplaag van het leren meubel beschadigen.

  5. Spijkerbroeken

  Spijkerbroeken geven altijd kleurstoffen af, zelfs als ze al vaak gewassen zijn. Hierbij geldt wel dat hoe donkerder de (spijker-) kleding is, hoe meer kleurafgifte als gevolg van warmte, wrijving en vocht plaatsvindt.

  6. Agressieve reinigingsmiddelen

  Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of oplosmiddelen om leren meubels mee te reinigen. Hiermee beschadig je het leer en dit kan niet meer worden hersteld.

  7. Kussens

  Wissel de kussens regelmatig van plaats. Is dit niet mogelijk? Gebruik dan regelmatig alle zitplaatsen van de bank.

  8. Wissel van plek

  Gebruik eetkamerstoelen gelijkmatig en wissel deze af en toe van plek.