Wat is notenhout?

alles over hout

Notenhout is een zeer sterke massieve houtsoort en kenmerkt zich door zijn warme kleur en luxe uitstraling door de prachtig vlammende nerf. Notenhout gebruiken we vooral voor kasten en diverse tafels.

"Notenhout kan tegen een stootje en daardoor heb je extra lang plezier van jouw notenhouten meubels."


Leefsituatie

Notenhout kent een nog hogere dichtheid dan eikenhout. Dit hout kan dus tegen een stootje en daardoor heb je extra lang plezier van jouw notenhouten meubels. Omdat een notenhouten meubel vrijwel altijd wordt afgewerkt met een soft touch lak of een olie, is het beschermd tegen invloeden van buitenaf – zoals vlekken en kringen - en daarom geschikt voor intensief woongebruik. Gezinnen met kinderen en huisdieren kunnen gerust een meubel van notenhout aanschaffen. Let wel op met de scherpe nagels van je beestje.


Uitstraling en kenmerken van notenhout

+ Harde en sterke houtsoort
+ Mooie structuur
+ Minder spinthout
+ Minimale kans op splinters
+ Natuurlijke uitstraling

- Kan krimpen of uitzetten door slechte luchtvochtigheid
- Kan verkleuren bij blootstelling aan zonlicht

meer over de werking van hout

Mogelijke afwerkingen en onderhoud van notenhout

Zoek je een houten meubel met een matte uitstraling? Dan kies je voor een notenhouten meubel met een soft touch laklaag. Vind je het juist belangrijk dat je meubel, zoals een kast, een zo natuurlijk mogelijke uitstraling heeft? Dan kun je kiezen voor een notenhouten kast die is afgewerkt met een olielaag. Het onderhoud van je notenhouten meubel is afhankelijk van de toegepaste afwerking. Voor zowel het meubel met de soft touch laklaag als met de olielaag hebben wij het juiste onderhoudsproduct.

meer over onderhoud van houtNotenhouten meubels met soft touch lak
Een aantal notenhouten meubels in onze collectie is afgewerkt met een soft touch laklaag. Deze notenhouten meubels, zoals een notenhouten tafel of notenhouten kast, hebben dus een beschermende laklaag waarbij de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Ook blijft de karakteristieke nerf van het hout te zien én voelen. Het meubel heeft een natuurlijke uitstraling met een stoere touch.

+ Natuurlijke, matte uitstraling
+ Kans op kringen en vlekken is gering

Notenhouten meubels met een olielaag
Is je meubel van notenhout afgewerkt met een olielaag? Dan zal het hout minder snel vloeistoffen opnemen waardoor de kans op vlekken en kringen klein is. De olie dringt zich namelijk in het notenhout. Let wel, een olielaag biedt minder bescherming aan je notenhouten meubel dan een soft touch laklaag. Wel is het zo dat je notenhouten eettafel of kast een prachtige natuurlijke uitstraling heeft.

+ Natuurlijke uitstraling
+ Kans op kringen en vlekken is gering


Herkomst van notenhout

Het notenhout dat wij gebruiken voor onze meubels komt van notenbomen uit de Verenigde Staten. Hier zijn de onderlinge kleurverschillen vaak minder grillig dan bij het Europese notenhout, waardoor het notenhouten meubel een rustigere uitstraling krijgt.

Ontdek jouw favoriete meubel online

Of laat je inspireren door de nieuwste blogs


naar alle blogs

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.