HEB JE HIER AL AAN GEDACHT BIJ HET KOPEN VAN EEN RELAXSTOEL?

Alles over relaxstoelen

Ben je op zoek naar een fijne relaxstoel? Zo een waar je lichaam heerlijk tot rust kan komen na een lange dag? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Want waar moet je allemaal op letten bij de aankoop van een relaxstoel? Je vindt hier de meest gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen een fauteuil en een relaxfauteuil?

Er zijn heel wat fauteuils op de markt, en op de meeste fauteuils kan je heerlijk relaxed zitten. Maar een echte relaxfauteuil of relaxstoel is in alle standen verstelbaar, zodat je in alle standen een optimale ondersteuning hebt van je benen, rug en nek.

Van actieve zit tot een bijna volledige slaapstand, een relaxfauteuil zorgt ervoor dat je lichaam volledig is ondersteund. Om na het relaxen vlot op te kunnen staan, zijn sommige relaxstoelen zelfs voorzien van een sta-op functie.

meer verschillen

Wat zijn de mogelijkheden van een relaxstoel?

Wist je dat een relaxstoel een heel veelzijdige stoel is? Er zijn tal van keuzeopties om je stoel helemaal passend te maken aan jouw comforteisen en je interieureisen. Zowel qua technische opties als uitstraling.

Denk aan een elektrisch verstelbare of manueel verstelbare stoel, met of zonder accu én natuurlijk de verschillende kleuren en bekledingsmogelijkheden zodat het passend is bij jouw interieur. Daarnaast kan je nog letten op de vorm en stijl van de stoel.

meer tips over een passende relaxstoel

Is mijn lengte van invloed op de keuze van de juiste relaxstoel?

Je bouw en lichaamslengte speelt een belangrijke rol bij het uitkiezen en afstellen van je relaxstoel. Met een goed passende stoel kan je optimaal genieten van een perfecte ondersteuning.

Zo moet je rekening houden met de juiste zithoogte, zitdiepte en zithoek. Daarnaast is de juiste hoogte van de armleggers en een goede lendenondersteuning van belang zodat jouw gehele lichaam optimaal wordt ondersteund.

meer over de juiste zithouding

Wat zijn de voor en nadelen van een elektrisch verstelbaar model en een manueel verstelbaar model?

Een voordeel van een elektrische model is dat hij kan bestaan uit een 2 of 3 motorisch aangestuurde verstelmogelijkheden waardoor je de rug- en voetensteun in meerdere standen kan zetten. Hierdoor kan je lekker relaxen in welke houding je maar wilt. Aangezien de motoren het werk doen voor je, kan je de relaxstoel heel gemakkelijk bedienen zonder dat hier enige inspanning voor nodig is.

Een manueel verstelbaar model is over het algemeen goedkoper dan een elektrisch model, aangezien deze niet is voorzien van een accu en een motor. Daarnaast heb je geen stroom nodig, je hoeft dus geen accu op te laden en je hebt geen last van kabels over de vloer.

meer voor- en nadelen

Ik heb moeite met opstaan, zijn daar oplossingen voor?

Zeker weten! Wil je actiever ondersteund worden in het opstaan? Oriënteer je dan op relaxstoelen met een sta-op functie. Meerdere van onze relaxstoelen zijn voorzien van functionaliteiten om het opstaan te vergemakkelijken en spieren en gewrichten te ontlasten. Vraag in onze winkels naar de mogelijkheden.

Mijn relaxstoel moet verplaatst worden, waar moet ik dan op letten?

In iedere woonkamer vindt wel eens een kleine interne verhuizing plaats. Een nadeel aan de relaxstoelen is dat deze vrij zwaar zijn en dus niet heel gemakkelijk zijn te verplaatsen.

Wil je je relaxstoel regelmatig verplaatsen? Dan adviseren wij een manueel verstelbaar model of een elektrisch verstelbare relaxstoel met accu, zodat je geen rekening hoeft te houden met stopcontacten en je je relaxstoel overal neer kan zetten. Of kies voor een stoel met draaipoot, als je deze op een centrale plek in woonkamer neerzet, kan je de stoel bij twee woongedeeltes betrekken en is het verplaatsen van de stoel minder snel noodzakelijk.

Wil je je relaxstoel echt verplaatsen? Dan adviseren wij een meubeltrolley te gebruiken.