Advies - zitbanken - header - desktop - 1235

Keuzehulp banken

Ben je op zoek naar een nieuwe bank?

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Bedenk van tevoren het gebruiksdoel, wat direct te maken heeft met het zitcomfort, stem het aantal zitplaatsen en de stoffering af op je gezinssituatie en kies voor een bank waar je nog jaren plezier van hebt.

Waar gebruik jij je bank voor?

Bij het kiezen van een bank is belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je een actieve zitbank zodat je ook met je laptop op schoot kunt werken? Bekijk dan de banken met een kort zitgedeelte. Meer op zoek naar een relaxbank? Laat dan je oog vallen op een wat diepere bank met zachte kussens. Bepaal dus eerst het voornaamste gebruiksdoel en bepaal daarmee of je een actieve of een luiere zit wilt.

Werken
Let op dat de zitting van de bank niet te diep is, een korter zitgedeelte zorgt voor een actieve zit. Denk hierbij aan een 2-zits of 3-zitsbank met stevige kussens.

zitbanken

Lezen
Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd. Lees je graag in een liggende houding? Dan is de hoekbank een prima alternatief.

relaxbanken

Family time
Een ruime U-bank biedt genoeg plaats voor iedereen en kan je meteen in een gezellige opstelling zetten.

u-banken


Afwisseling
Wil je wel eens wat anders? Een elementenbank bestaan uit allemaal losse elementen die je in verschillende settings kan neerzetten. Maak er 1 grote leefbank van of deel hem op in verschillende ziteilanden.

elementenbanken


Ultiem relaxen
Met een relaxbank installeer je je zelf in een comfortabele houding dankzij de (elektrisch) verstelbare zitting.

relaxbanken

Televisie kijken
Dankzij een hoekbank kun je lekker languit liggen. Voordeel is dat er voor je partner ook nog ruimte is om te zitten en/of te liggen.

hoekbanken



Eten
Een brede armleuning biedt een stabiele plek voor je bord met etenswaar.

Hoe kies ik het juiste formaat en de juiste opstelling

De keuze voor het formaat en opstelling van jouw bank zijn bepalend voor je hele woonkamer. Om zeker te zijn dat de bank past is het slim om de formaten van de bank(en) op te meten en dit na te bootsen. Hierdoor zie je gelijk hoeveel ruimte hij precies inneemt. Heb je een nieuw huis gekocht? Maak dan een plattegrond van je huiskamer en knip de meubels op schaal.

Lees hier meer tips om jouw ideale bank te kiezen

Kies je stijl

De zoektocht naar dé perfecte bank gaat verder bij het design. Mede door het formaat is een bank een ware eyecatcher in je woonkamer. En het is natuurlijk een behoorlijke investering, daarom is het fijn als een bank jarenlang mee kan en past bij jouw interieurwensen. Bekijk onze collectie banken en kies jouw favoriet.


Kies de stoffering

De keuze voor een stoffen of leren bank hangt af van meerdere factoren zoals de gewenste kleur, belasting en jouw levensstijl. Daarom is het handig om bij de aankoop al goed na te denken waar de bank precies komt te staan, wie de gebruikers zijn, hoe deze gebruiksmomenten eruit zien en aan welke eisen jouw nieuwe bank moet voldoen. Kortom: door goed te kijken naar je gezinssituatie en mate van onderhoud kan je een gerichte keuze maken.

Leren banken

Voordelen

 Lange levensduur
 Wordt mooier door gebruik
 Unieke uitstraling
 Tijdloos


Nadelen

 Kouder in de winter
 Heeft onderhoud nodig

Stoffen banken

Voordelen

 Warm en zacht
 Sfeervolle uitstraling


Nadelen

 Lastiger schoonmaken



Zonlicht

Fel zonlicht tast de kleuren aan van elk bekledingsmateriaal en kan op den duur gaan verbleken. Probeer daarom de inval van direct en fel zonlicht te vermijden. Plaats je bankstel bijvoorbeeld niet pal voor een grote raampartij die op het zuiden is gericht.

Plooivorming

Bij plooivorming ontstaan er plooien of rimpels in de leren of stoffen bekleding. Het is niet te voorkomen, maar het maakt de zitmeubels eigenlijk alleen maar mooier.

Pilling

Pilling wordt veroorzaakt door losse vezel deeltjes, wrijving van een kledingstuk of intensief stofzuigen en borstelen. Het kan voorkomen bij stoffen zoals wol, katoen en polyester.

Hierdoor kan jouw stoffen bank bijvoorbeeld ook wat pilling vertonen. Zogenaamde pils zijn gemakkelijk te verwijderen met een “textielscheerapparaat”, ook wel “pluizentondeuse” genoemd. De pilling heeft geen negatieve invloed op de levensduur van de stof.

Martindale

De Martindale test is een internationaal erkende test waarbij gemeten wordt hoe snel de weefsel draden slijten of poolweefsels kaal worden onder een apparaat wat een zekere druk op de stof uitoefent. Hoe hoger de waarde van de martindale, hoe slijtvaster dat de stof is.

Onderhoud

Elk type stoffering vraagt om een ander onderhoudsschema. Kies uit één van de materialen en ontdek hoe je deze het best kunt onderhouden.


Waar is een Goossens bank uit opgebouwd qua frame, veren en vulling?

We gebruiken alleen de beste materialen: de dragende delen van de constructie zijn altijd gemaakt van beukenhout en minimaal 2,5 cm dik. Daarnaast wordt er veelal gebruik gemaakt van nosagveren, ondervering en elastische singelbanden. Voor het vulmateriaal gebruiken we polyether en luxafoam, welke beide een lange levensduur hebben. Alle materialen, van de schroeven tot koppelhaken zijn een strenge selectie ondergaan zodat de kwaliteit gegarandeerd wordt.

Premium care service

Verzeker je tegen eventuele calamiteiten. Lees hier alle voordelen van de Premium care service:

lees meer

Vlekkenwijzer

Bang voor een vlek? In onze vlekkenwijzer lees je precies hoe je te werk kunt gaan.

vlekkenwijzer

Laat je adviseren

bezoek de winkel of kijk online

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.