Hoe kies ik het juiste formaat en de juiste opstelling?

| Alles over banken |

Het kiezen van het juiste formaat van de bank is een precies werkje. Meet de bank goed op in de winkel of vraag de afmetingen na en boots dit na in de woonkamer. Op die manier is goed te zien hoeveel ruimte de bank in beslag neemt.

Is je (nieuwbouw) woning nog niet opgeleverd? Maak dan een plattegrond van je woonkamer en knip de meubels op schaal uit. Zo kan je schuiven met de indeling en wordt zichtbaar hoe je de ruimte het beste kan benutten. Onze specialisten en adviseurs kunnen je daar bij helpen. Bij Goossens kan je banken in iedere opstelling en ieder formaat kopen, daarnaast kan je ook altijd kiezen voor een bank op maat.

juiste-formaat-bank-sfeer-1

Kies je voor een hoekbank of een zitbank?


Hoekbank

➕ Lekker loungen! Languit liggen voor een powernap, zonder anderen in de weg te liggen is geen probleem
➕ Je hebt meteen een gezellige opstelling
➕ Veel mogelijkheden, denk aan de hoekbank, een loungebank, chaise longue of U-bank.
➖ Neemt relatief veel ruimte in beslag, hierdoor heb je meestal maar 1 plek waar de bank kan komen te staan. Bedenk van tevoren goed of je een linker- of rechterhoek opstelling wilt.
➖ De zitplek in de hoek valt eigenlijk weg als functionele zitplek

bekijk alle hoekbanken

juiste-formaat-bank-hoekbanken

Zitbank: 2-zits, 2,5 zits, 3-zits, 3,5 zits of 4-zitsbank

➕ Makkelijk te verplaatsen in de woonkamer
➕ Efficiënte zitplaatsen: Elke zitplaats op de bank kan worden benut
➕/➖Vaak combineer je een 2-zits of 3-zits bank met een extra bank of aparte fauteuils om meer zitplekken te creëren.

➖ Languit liggen is op een 3-zits bank prima mogelijk, maar je huisgenoten moeten een ander plekje zoeken om op te zitten.

bekijk alle zitbanken

Lay back and…. Relax!

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een uiterst comfortabele relaxbank. Dit zijn verstelbare banken met relaxfuncties, denk aan een uitklapbare voetensteun en verstelbare rug. Zo manoeuvreer je je ´s avonds in een heerlijke positie om lekker televisie te kijken of een boek te lezen. Veel relaxbanken zijn verkrijgbaar als hoekbank of als 2- of 3-zitsbank.

bekijk alle relaxbanken

juiste-formaat-bank-relaxbanken

juiste-formaat-bank-elementenbanken

De elementenbank

Met de elementenbank (ook wel modulaire bank genoemd) kan je eindeloos variëren. Doordat de bank uit allerlei losse elementen bestaat, kan je steeds een nieuwe look in huis creëren én heb je voor iedere gelegenheid de juiste opstelling. Of je nu met het hele gezin een film wilt kijken, of voor een verjaardag meerdere zithoekjes wilt creëren, het is allemaal mogelijk!

bekijk onze elementenbank

Zithoogte-en diepte

De zithoogte en –diepte bepalen voor een groot deel of een bank voor jou lekker zit of niet. Maar of een diepe, of ondiepe zit bij jou past bepaal je mede door eerst goed na te denken over de functie van de bank. Lees hier meer over het beste zitcomfort, passend bij jouw wensen.

Stof of (kunst)leer?

Heb je al een keuze kunnen maken? Dan is er nog 1 knoop die je moet doorhakken: Kies je voor een (kunst)leren of stoffen bank? Hier sommen we alle voor- en nadelen van een stoffen of leren bekleding voor je op.