Welke factoren bepalen of een bank nu echt lekker zit?

Alles over banken

Bij het kiezen van een bank is het belangrijk te bepalen waarvoor je hem wilt gebruiken. Werk je vaak thuis? Dan is op de bank zitten met een laptop op schoot het fijnst op een zitbank met een kort zitgedeelte. Dit zorgt voor een actieve zit. Meer op zoek naar een relaxbank? Laat dan je oog vallen op een wat diepere bank met zachte kussen. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is een hoekbank ook een goede optie.

Daarnaast is de juiste zithoek en zitdiepte natuurlijk van belang. Dit kan je het beste uittesten in één van onze winkels.

Waar gebruik jij je bank voor?

Werken
Let op dat de zitting van de bank niet te diep is, een korter zitgedeelte zorgt voor een actieve zit. Denk hierbij aan een 2-zits of 3-zitsbank met stevige kussens.

zitbanken

Lezen
Zittend op een relaxbank wordt het lichaam in de meest natuurlijke houding gevormd. Lees je graag in een liggende houding? Dan is de hoekbank een prima alternatief.

relaxbanken

Family time
Een ruime U-bank biedt genoeg plaats voor iedereen en kan je meteen in een gezellige opstelling zetten.

u-banken

Eten
Een brede armleuning biedt een stabiele plek voor je bord met etenswaar.

Televisie kijken
Dankzij een hoekbank kun je lekker languit liggen. Voordeel is dat er voor je partner ook nog ruimte is om te zitten en/of te liggen.

hoekbanken

Ultiem relaxen
Met een relaxbank installeer je je zelf in een comfortabele houding dankzij de (elektrisch) verstelbare zitting.

relaxbanken

De ideale zithoogte en zitdiepte

Waarschijnlijk veranderd het gebruiksdoel meerdere keren per dag: In de ochtend werk je met laptop op schoot even een paar uurtjes, ‘s middags is het family time en stoei je met de kids en ‘s avonds is het relaxen met de televisie aan. Toch is het goed om bovenstaande tips als leidraad aan te houden en een van de activiteiten als uitgangspunt aan te houden.

Ter illustratie: Een bank met een actieve zit heeft meestal een zitdiepte van maximaal 90 cm. Terwijl een lounge bank makkelijk een diepte van 100 cm of 110 cm kan hebben. Met een kussentje in de rug kan je die hoekbank met zachte kussens best een actievere zit geven maar als je wens is om rechterop te zitten voor de visite en om op de bank te werken en te lezen is een relaxbank met breed zitvlak en zachte kussens niet de beste match.

Wil je weten in hoeverre de vulling invloed heeft op het zitcomfort? Op deze pagina vertellen we je daar alles over. Wil je het zitcomfort van je nieuwe bank uitgebreid uitproberen? Kom langs in één van onze winkels en kom proefzitten.

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.