Hoeveel eetkamerstoelen passen er aan mijn eettafel?

| 6 vragen over eetkamerstoelen |

De afmeting en de vorm van je tafel is bepalend voor het aantal stoelen dat je kwijt kan. Het is belangrijk dat je per stoel 70 centimeter aan tafel reserveert. Deze ruimte heb je nodig om fijn te kunnen tafelen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de poot van de eettafel.

Aan een eettafel met een kruispoot passen meer stoelen dan aan een eettafel met poten op de hoeken. Juist de ruimte tussen de poten bepaalt hoeveel plaats er is voor je eetkamerstoelen. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je mee kan nemen voor de beste match tussen je (nieuwe) eettafel en eetkamerstoelen. Lees snel verder!

Wil je eetkamerstoelen van 60 centimeter? Dan moet je zorgen voor 5 centimeter extra ruimte aan weerszijde, wat betekent dat er ongeveer 10 centimeter tussen de stoelen zit. Als je 70 centimeter ruimte per eetkamerstoel rekent, maakt het vaak niet uit of je kiest voor eetkamerstoelen met een zitvlak van 40 of 60 centimeter. En ook kun je kiezen voor eetkamerstoelen met een armleuning, want er zijn maar weinig stoelen met een zitoppervlak van 70 centimeter.

Kleine ruimte

Heb je echter een kleine ruimte en heb je hierdoor niet de mogelijkheid om een grote tafel te plaatsen in je eethoek, maar wil je wel zoveel mogelijk personen aan tafel plaatsen, dan kun je ervoor kiezen om geen 70 centimeter per persoon aan tafel te reserveren.

Als je minder oppervlakte rekent voor iedere persoon aan tafel, kies dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning.

Aan tafel met visite

Heb je een grote eettafel aangeschaft zodat veel vrienden en familie hier aan plaats kunnen nemen voor een avondje gezelligheid die alleen in het teken staat van een hapje en een drankje, dus niet van een uitgebreid diner? Ook dan is het niet nodig om voor iedere persoon 70 centimeter ruimte te reserveren. Als je alleen een glaasje wijn drinkt, heb je immers niet zoveel ruimte aan tafel nodig. Dan kun je ervoor kiezen om meerdere stoelen aan tafel te plaatsen. Kies ook in dit geval voor eetkamerstoelen zonder armleuning.
In één oogopslag

Wil je weten hoeveel eetkamerstoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen je aan kunt schuiven.
Eettafel op maat

Kies je favoriete blad, poot en maat en stel zo je eigen bijzondere tafel samen.


eettafel blade