Hoeveel eetkamerstoelen passen er aan mijn eettafel?

| Alles over eetkamerstoelen |

Hoeveel eetkamerstoelen er aan je eettafel passen, hangt af van de afmeting van je tafel. De maten van je eettafel zijn bepalend. Het is in ieder geval belangrijk dat je per stoel 70 centimeter aan tafel reserveert. Deze ruimte heb je nodig om fijn te kunnen tafelen.

Het maakt niet uit of je stoel nu 40 centimeter breed is of juist 60 centimeter, het aantal eetkamerstoelen dat aan tafel past blijft gelijk. Vaak wordt er van de breedte van de stoel uitgegaan, maar als je hierdoor maar 40 centimeter ruimte hebt aan tafel, is dat erg krap.

Kleine ruimte


Heb je echter een kleine ruimte en heb je hierdoor niet de mogelijkheid om een grote tafel te plaatsen in je eethoek, maar wil je wel zoveel mogelijk personen aan tafel plaatsen, dan kun je ervoor kiezen om geen 70 centimeter per persoon aan tafel te reserveren.

Als je minder oppervlakte rekent voor iedere persoon aan tafel, kies dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning.

In één oogopslag


Wil je weten hoeveel eetkamerstoelen er aan jouw rechthoekige, vierkante, ovale of ronde eettafel passen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt waarop je in een oogopslag kunt zien hoeveel stoelen je aan kunt schuiven.

Eettafel op maat

Kies je favoriete blad, poot en maat en stel zo je eigen bijzondere tafel samen.


eettafel blade