Kies ik eetkamerstoelen met armleuning of zonder armleuning?

| Alles over eetkamerstoelen |

In onze collectie vind je eetkamerstoelen met armleuning en zonder armleuning. Beide varianten hebben voordelen. Zo biedt een eetkamerstoel met een armleuning meer comfort wat vooral prettig is tijdens het natafelen. Een voordeel van eetkamerstoelen zonder armleuning is dat ze minder plaats in beslag nemen.

Voordelen eetkamerstoelen met armleuning


➕ Eetkamerstoelen met armleuning zijn comfortabeler dan eetkamerstoelen zonder armleuning. Ze zijn prettiger bij het natafelen.

➕ Eetkamerstoelen met een armleuning zitten lekkerder als deze eetkamerstoelen worden gebruikt als extra zitplaats voor visite.

➕ Wel is het zo dat eetkamerstoelen met een armleuning altijd breder zijn en dus meer plaats aan tafel innemen. Als je rekent op 70 centimeter zitruime per persoon is dit geen nadeel.

Ander aandachtspunt:
als je kiest voor stoelen met een armleuning, dan moet je rekening houden met de hoogte van de armleuning van de eetkamerstoel en de hoogte van je eettafel. Het is namelijk belangrijk dat de armleuning onder de tafel past. Houd rekening met 2 tot 2,5 centimeter ruimte tussen de armleuning en het tafelblad.

eetkamerstoelen met armleuning

7

Voordelen eetkamerstoelen zonder armleuning


➕ Wil je toch meer stoelen aan je eettafel plaatsen en houd je je niet aan de ’70-centimeterregel’? Dan kun je beter kiezen voor stoelen zonder armleuning.

➕ Heeft je eettafel een hele mooie poot? Dan wil je natuurlijk graag dat deze gezien wordt. Als je kiest voor eetkamerstoelen zonder armleuning dan is het onderstel van de tafel beter zichtbaar.

Eetkamerstoelen zonder armleuning

7