Zitcomfort van een eetkamerstoel, met of zonder armleuning?

| 6 vragen over eetkamerstoelen |

Het comfort van de eetkamerstoel, zowel van stoelen met een stevige zit als met een soepele zit, wordt bepaald door twee factoren: de vulling van het zitkussen en de ondervering. Daarnaast kan je nog kiezen voor eetkamerstoelen met of zonder armleuning.

Welke stoel het lekkerst zit, is natuurlijk heel persoonlijk. Kom gerust eens proefzitten in de winkel! Op deze pagina vertellen wij alles over het comfort van onze eetkamerstoelen.

Het comfort van de eetkamerstoel, zowel van stoelen met een stevige zit als met een soepele zit, wordt bepaald door twee factoren: de vulling van het zitkussen en de ondervering.

Comfort zitkussen eetkamerstoel

Goossens gebruikt voor de vulling van het zitkussen vooral koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en in combinatie met de elastische eigenschappen zorgt koudschuim voor een aangenaam zitcomfort. Als er niet voor koudschuim wordt gekozen, worden er andere hoogwaardige schuimvullingen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is polyether.

Comfort ondervering eetkamerstoel

De ondervering van een eetkamerstoel is ook belangrijk voor het zitcomfort van de stoel. De vering draagt de vulling en bepaalt hoe de vulling beweegt. Eigenlijk is de ondervering van een eetkamerstoel wat de lattenbodem van een ledikant is.

Goossens gebruikt diverse veringen. Laten we beginnen met de nosagvering, die wordt gebruikt om een stevige zit te creëren. Nosagveren zijn stalen veren die met een lichte bolling naar bovenstaan. Ze veren mee met een zitvulling, maar geven een lichte tegendruk. Dit zorgt voor een steviger zitcomfort.

Voor de stoelen met een soepele zit wordt vooral gebruik gemaakt van singelbanden. Dit zijn elastische banden die in elkaar worden gevlochten en als ondersteuning van het zitoppervlak dienen. De singelbanden bewegen mee met de zitvulling. Als deze extra elastisch zijn zorgen deze dus voor een soepel zitcomfort. Omdat de eigenschappen van singelbanden kunnen verschillen, is het ook mogelijk dat een stoel met een stevige zit voorzien is van singelbanden als ondervering. Dan wordt er gebruik gemaakt van minder elastische singelbanden.


Comfort armleuning eetkamerstoel

Ook kan je voor extra comfort kiezen voor eetkamerstoelen met armleuning. Gaat je voorkeur hier naar uit? Dan moet je rekening houden met de hoogte van de armleuning van de eetkamerstoel en de hoogte van je eettafel. Het is namelijk belangrijk dat de armleuning onder de tafel past. Houd rekening met 2 tot 2,5 centimeter ruimte tussen de armleuning en het tafelblad.

Nog meer luxe met een verstelbare rugleuning

Ga je voor een hoog comfortgehalte? Overweeg dan eens om eetkamerstoelen met een verstelbare rugleuning aan te schaffen. Met een verstelbare rugleuning kun je verder naar achteren leunen en een comfortabele houding aannemen. Zo kan je uren nabuiken!

Bij de meeste modellen eetkamerstoelen met verstelbare rugleuning is het mogelijk om de rugleuning vast te zetten omdat er gebruik gemaakt wordt van een hoogwaardige gasveer. Dat is nog meer luxe dus!

Klein nadeel: eetkamerstoelen met een verstelbare rugleuning zijn wel duurder. Je kunt er daarom voor kiezen om 2 of 3 eetkamerstoelen met verstelbare rugleuning te kopen en de overige zonder deze functie.