Kies ik leren, kunstleren of stoffen eetkamerstoelen?

| Alles over eetkamerstoelen |

Iedere materiaalsoort heeft zijn voor- en nadelen. Wij vertellen je de voor- en nadelen zodat je het juiste materiaal voor je nieuwe eetkamerstoelen kiest.

› Voor- en nadelen leren eetkamerstoelen

› Voor- en nadelen kunstleren eetkamerstoelen

› Voor- en nadelen stoffen eetkamerstoelen


Leren eetkamerstoelen, de voor- en nadelen


Voordelen
➕ Leren eetkamerstoelen blijven lang mooi en kunnen tegen een stootje.

➕ Hoe meer je leren eetkamerstoelen worden gebruikt, hoe mooier ze worden. Echt leer rekt namelijk een beetje op tijdens het gebruik; hierdoor ontstaan er steeds meer kleine plooien en golven die het meubel een prachtig doorleefde en comfortabele uitstraling geven.

➕ Leer is een natuurproduct, dit zorgt ervoor dat ieder item een unieke uitstraling heeft, die tegelijk heel stijlvol is. 


Nadelen
➖ Heb je huisdieren? Kijk dan uit voor de scherpe nagels van je beestje. 

➖ Probeer je leren meubelstuk uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen te houden. Zo voorkom je kans op verkleuring en uitdroging.    

bekijk alle leren eetkamerstoelen

5


We onderscheiden diverse leersoorten: afgedekt leer, semi-anilineleer en vol-anilineleer.

Meer weten over leer

Kunstleren eetkamerstoelen, de voor- en nadelen


Voordelen
➕ Onze kunstleren eetkamerstoelen zijn vaak niet van echte leren stoelen te onderscheiden, echter ze zijn wel een stuk goedkoper.

➕ Kunstleer is heel makkelijk schoon te maken; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.


Nadelen
➖ Het materiaal bestaat uit kunststof op een laag textiel. Hierdoor voelt het materiaal anders aan dan echt leer.

➖ Kunstleren eetkamerstoelen zijn iets gevoeliger voor beschadiging dan eetkamerstoelen van echt leer.

bekijk alle kunstleren eetkamerstoelen


Stoffen eetkamerstoelen, de voor- en nadelen


Voordelen
➕ Eetkamerstoelen van stof zorgen voor een warme, sfeervolle uitstraling in je woning.

➕ Als je je stoffen eetkamerstoelen door ons laat behandelen met een vlekkenbescherming heb je 5 jaar lang garantie op vlekken. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over de chocoladevlekken die hagelslag achterlaten of de wijn die je geknoeid hebt op je eetkamerstoel. Bovendien is het verwijderen van vlekken op je eetkamerstoel veel makkelijker als deze is behandeld met onze vlekkenbescherming, de vlek is er zo uit met onze Cleantex spray. Daarnaast kunnen eetkamerstoelen van stof schoongemaakt worden met een stofzuiger. Voor het schoonmaken van de armleuningen kun je een schone, goed uitgewrongen, zeem gebruiken.


Nadelen
➖ Bij een grof geweven stof is de kans op lusjes aanwezig. Heb je dieren in huis rondlopen en wil je de kans op lusjes zo veel mogelijk voorkomen? Kies dan voor eetkamerstoelen die bekleedt zijn met een gemêleerde stof, een fijn geweven stof of met microvezel. 

➖ Koop je een mooie eetkamerstoel van ribstof of velours? Dan moet je rekening houden met de kans op een zitspiegel. Een zitspiegel is een donkere vlek op je meubel. Dat betekent dat je een afdruk krijgt van de zitplek. Het is geen vlek, maar door de platgedrukte haren in de stof, lijkt het op een schaduw. Door af en toe de haren weer de andere kant op te vegen kan je dit voorkomen. 

bekijk alle stoffen eetkamerstoelen

5


We onderscheiden verschillende soorten stof: fijn geweven, grof geweven, effen, gemêleerd, rib, microvezel en velours.