Hoeveel ruimte moet er tussen de eetkamerstoelen aan een eettafel zitten?

| Alles over eetkamerstoelen |

De ideale situatie is als je als gebruiker 70 centimeter ruimte aan tafel hebt. Let er dus op dat je niet de breedte van de eetkamerstoel de ruimte aan een eettafel laat bepalen. Als je op die manier rekent, dan betekent het dat degene die op een eetkamerstoel van 40 centimeter breed zit, aan tafel dus 40 centimeter ruimte heeft. Dan zit je heel dicht op de anderen.

Kies je voor eetkamerstoelen van 40 centimeter, dan moet je links en rechts van het zitvlak 15 centimeter meer rekenen zodat je genoeg plaats hebt aan tafel. Dat betekent dus dat er ongeveer 30 centimeter tussen je stoelen moet zitten.

Wil je eetkamerstoelen van 60 centimeter? Dan moet je zorgen voor 5 centimeter extra ruimte aan weerszijde, wat betekent dat er ongeveer 10 centimeter tussen de stoelen zit. Als je 70 centimeter ruimte per eetkamerstoel rekent, maakt het vaak niet uit of je kiest voor eetkamerstoelen met een zitvlak van 40 of 60 centimeter. En ook kun je kiezen voor eetkamerstoelen met een armleuning, want er zijn maar weinig stoelen met een zitoppervlak van 70 centimeter. 

Kleine ruimte

Heb je echter een kleine ruimte en heb je hierdoor niet de mogelijkheid om een grote tafel te plaatsen in je eethoek, maar wil je wel zoveel mogelijk personen aan tafel plaatsen, dan kun je ervoor kiezen om geen 70 centimeter per persoon aan tafel te reserveren.

Als je minder oppervlakte rekent voor iedere persoon aan tafel, kies dan voor eetkamerstoelen zonder armleuning.

Aan tafel met visite

Heb je een grote eettafel aangeschaft zodat veel vrienden en familie hier aan plaats kunnen nemen voor een avondje gezelligheid die alleen in het teken staat van een hapje en een drankje, dus niet van een uitgebreid diner? Ook dan is het niet nodig om voor iedere persoon 70 centimeter ruimte te reserveren. Als je alleen een glaasje wijn drinkt, heb je immers niet zoveel ruimte aan tafel nodig. Dan kun je ervoor kiezen om meerdere stoelen aan tafel te plaatsen. Kies ook in dit geval voor eetkamerstoelen zonder armleuning.