Wat zijn de voordelen van een uitschuifbare eettafel en een eettafel met een aanzetblad?

alles over eettafels

Als je niet veel ruimte hebt voor een grote eettafel, maar wel voorbereid wilt zijn op bezoek dat gezellig langs komt voor een hapje en drankje, kun je kiezen voor een eettafel die uitschuifbaar is of een optioneel aanzetblad heeft. Hiermee creëer je extra ruimte voor hapjes en drankjes en kunnen er bovendien meer personen aan tafel plaatsnemen.


Een uitschuifbare eettafel met uitschuifmogelijkheid

Kies je voor een tafel die je uit kunt schuiven, dan zit het uitschuifgedeelte vaak in het midden of aan de kopse kant van de eettafel. Wil je de tafel groter maken, dan schuif je de poten onder de tafel uit waardoor het extra stuk tafel zichtbaar wordt. De afstand tussen de poten is nu groter en hierdoor kun je er extra stoelen tussen plaatsen. Ook heb je nu meer ruimte op de tafel om spulletjes op te plaatsen.

➕ extra stuk tafelblad is verwerkt in de tafel
➖ de uitschuifmogelijkheid is subtiel zichtbaar

Een eettafel met aanzetblad

Als je de tafel wilt verlengen met een aanzetblad, wordt een extra stuk tafelblad aan de kopse kant van de tafel gehangen. De afstand tussen de poten blijft dus gelijk, dit in tegenstelling tot een tafel met een uitschuifmogelijkheid. Je kunt nu personen plaats laten nemen aan dit extra gedeelte. Houd er rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat je het aanzetblad niet in de eettafel zelf op kunt bergen. Dat betekent dus dat je het blad op een andere plek netjes op moet bergen. Dit kan onhandig zijn als je niet veel extra opbergruimte in huis hebt.

➕ uiterlijk van de tafel is mooier
➖ mogelijkheid dat tafelblad niet in de tafel zelf opgeborgen kan worden

Bekijk ze in de winkel

Wil je beide opties zien in de winkel? Dat kan! Onze adviseurs helpen je in één van onze Goossens woonwinkels graag verder. Kijk dan voor de dichtstbijzijnde Goossens-winkel.

winkels