Alles over stof & verschillende soorten stof

alles over stof

Goossens wonen & slapen heeft in haar collectie veel stoffen meubels. Van super comfortabele banken in een landelijke stijl tot moderne eetkamerstoelen die bekleed zijn met stof. Maar niet iedere stof is hetzelfde.

"De perfecte stof is voor iedereen anders. Kies de stof die past bij jouw leefomstandigheden"

Kies je stofsoort

Wij gebruiken 7 verschillende stofsoorten voor onze meubels

1. Fijn geweven stof

Een fijn geweven stof ontstaat als tijdens het weven hele fijne lengte- en breedtedraden worden gebruikt. Deze stof is geschikt voor huishoudens die veel tijd doorbrengen op hun meubel en groot liefhebber zijn van huisdieren.

meer over fijn geweven stof

2. Grof geweven stof

Voor het creëren van een grof geweven stof worden tijdens het weefproces dikkere draden gebruikt. Hierdoor krijgt de stof een grovere uitstraling. Een meubel met een grof geweven stof is van goede kwaliteit en zal niet snel slijten. Wel is de stof gevoeliger voor lusjes

meer over grof geweven stof

3. Effen stof

Een effen stof is een fijn of grof geweven stof die bestaat uit één kleur. Sommige stoffen zijn gekleurd door middel van stukverf, dat betekent dat de stof gekleurd is na het weven. Als dit het geval is, is de stof wat gevoeliger voor direct zonlicht.

meer over effen stof

4. Gemêleerde stof

Kies je een gemêleerde stof, dan kies je een stof die bestaat uit verschillende kleuren draden of diverse draaddiktes. De garen worden meestal gekleurd met garenverf voordat het weven plaatsvindt, hierdoor is de stof beter bestand tegen zonlicht.

meer over GEMÊLEERDE STOF

5. Ribstof

Ribstof, ook wel corduroy, is bekend om de zachte ribbels in de lengterichting van de stof. Deze sterke stof voelt heerlijk zacht aan en is daarom een zeer geliefde stof. Qua uiterlijk doet de ribstof het goed in een landelijk interieur.

meer over ribstof

6. Microvezel

Microvezel is een heel sterke stof die bestaat uit synthetische vezels.

meer over microvezel

7. Velours

Veel mensen denken dat velours hetzelfde is als fluweel, een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven zodat aan de bovenkant een zachte, glanzende stof ontstaat. Dat is deels waar. Velours is een gesneden variant van fluweel. Hierdoor is de stof zachter dan fluweel: dit komt door het lossnijden, trekken of ruwen van de poollussen van deze stofsoort. Hierdoor glanst velours wel minder dan fluweel. Velours is geweven of gebreid.

meer over velours

"Maak gebruik van onze Premium care service, zo blijft je stoffen meubel lang mooi."


ontdek meer

Stofonderhoud

Denk eraan dat als je voor een stoffen meubel kiest, je gebruik maakt van onze Premium care service. Hiermee geniet jij 3 of 7 jaar lang zorgeloos van onze vlekkenservice.

stofonderhoud

Materiaalgebruik voor stofsamenstelling in onze meubels

Voor onze stofsoorten maken we gebruik van verschillende materialen, ook wel vezels. Wat onderscheid de ene stof nu eigenlijk van de andere? En waar dien je rekening mee te houden bij het kiezen van een stoffen meubel en het type huishouden? Wij hebben een overzicht gemaakt en voor je opgesomd wat de voor- en nadelen van deze vezels zijn.

Bekijk de voor-en nadelen

Laat je inspireren

BEZOEK DE WINKEL OF KIJK ONLINE

Liever snel antwoord op je vraag? Klik dan hier voor alle contactmogelijkheden.