Wat is een afdeklaag in een matras en welke soorten zijn er?

alles over matrassen

Een matras is opgebouwd uit drie lagen. Eén van die lagen is de afdeklaag. Deze laag bepaalt het comfort van je matras en zorgt ook voor een goede lichaamshouding gedurende de nacht. De matrassen van Goossens hebben diverse afdeklagen met ieder zijn eigen kenmerken: gelschuim, High Resilience, latex en visco. Welke afdeklaag het beste bij je past, is afhankelijk van je persoonlijke slaapwensen.

De afdeklagen van een matras

Bij Goossens kun je kiezen uit matrassen met de volgende afdeklagen:

Matras met gelschuim

Als er gel is verwerkt in je matras, dan hoef je nooit bang te zijn voor een te warm bed. Gel werkt namelijk verkoelend en ventilerend en is daarom uitermate geschikt voor als je het snel warm hebt in bed. Daarnaast wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld en is het daardoor drukverlagend. Ook fijn!

verkoelend
ventilerend
drukverlagend
vormt zich naar het lichaam
vochtregulerend

bekijk ons aanbod

Matras met koudschuim

Deze afdeklaag is gemaakt van hoog elastisch schuim en bevat miljoenen microscopisch kleine cellen, waardoor de laag op een spons lijkt. Dit zorgt voor een goede verluchting en een optimale vochtafvoer. Het toegevoegde high resilience, oftewel HR, heeft betere comforteigenschappen dan het traditionele polyetherschuim.

goede verluchting
vochtregulerend
hoog comfort
steviger ligcomfort
geen of nauwelijks kuilvorming
vormt zich minder naar het lichaam

bekijk hier ons aanbod

Matras met latex

Een afdeklaag van latex is van nature veerkrachtig en bied daardoor goede ondersteuning aan het lichaam. Vooral degene die het koud hebben in bed, kunnen het beste kiezen voor een matras waarin latex is verwerkt. Latex is relatief namelijk warm en het ventileert minder goed waardoor warmte wordt vastgehouden.

veerkrachtig
goede ondersteuning
warm
zacht ligcomfort
geen kuilvorming
minder ventilerend
minder vochtregulerend

bekijk hier ons aanbod

matras met visco

Visco - ook wel bekend als memory foam of NASA schuim –is een thermo-elastisch materiaal. Dit betekent dat het zachter wordt als het in aanraking komt met lichaamswarmte. Door het wegvloeien van het traagschuim zinkt het lichaam weg in het matras.

wordt zachter door lichaamswarmte, vormt zich naar het lichaam
vochtregulerend
minder geschikt voor zwaardere personen
minder ventilerend

bekijk ons aanbod

Wil je meer weten over de overige lagen – de binnenkern en matrastijk - in een matras en waar deze voor zorgen? Dat kan!

Welke soorten matrassen zijn er en waaruit zijn ze opgebouwd?