WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN FAUTEUIL EN EEN RELAXFAUTEUIL?

alles over relaxstoelen

Soms denken mensen dat een (relax)fauteuil gewoon een chic woord is voor een luie stoel. Echter is er wel degelijk een verschil tussen een fauteuil en een relaxfauteuil.

De relaxfauteuil, of relaxstoel is een stoel die in verschillende posities is te verstellen, in elke positie krijg je lichaam een goede ondersteuning en vaak zit er zelfs een voetenbankje bij. Ook op zoek naar een comfortabele (relax)stoel? Ontdek dan snel de verschillen.

Natuurlijk kan je in een ‘gewone’ stoel of fauteuil ook prima relaxen en heb je daar niet per definitie een relaxstoel voor nodig. Het grote verschil tussen een gewone fauteuil en een relaxfauteuil zit hem in de functionaliteiten. Een relaxstoel biedt vaak veel meer opties tot het verstellen van de stoel. Vaak zijn deze, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op relaxen en bieden deze stoelen in verschillende standen een optimale ondersteuning aan nek, rug en benen.

De meeste relaxstoelen zijn elektrisch verstelbaar en bijvoorbeeld voorzien van een uitklapbare voetensteun. Een normale stoel of fauteuil is echter niet elektrisch. Relaxstoelen zijn door deze extra’s vaak wat duurder dan normale fauteuils of stoelen. Een elektrische relaxstoel is in enkele gevallen afhankelijk van stroomtoevoer. Bekijk dus of er voldoende stroomvoorzieningen zijn bij het plaatsen van je stoel. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een model met accu.

Ook binnen de relaxstoelen zijn nog veel keuze mogelijkheden. Denk hierbij aan materiaal en stofkeuze en stoelen met één of twee motoren, die het mogelijk maken om het rug- en zitgedeelte los van elkaar te bedienen.