Heb je hier al aan gedacht bij de aankoop van een dressoir?

| 5 vragen over dressoirs |

Een dressoir kan je prima gebruiken als extra opbergmeubel in je woonkamer, hal of slaapkamer. Doordat een dressoir vaak is voorzien van meerdere lades en kastjes biedt dit meubel tal van extra opbergmogelijkheden. Daarnaast is een dressoir bij uitstek geschikt voor het presenteren van je mooiste accessoires. Reden te meer om je interieur te verrijken met een dressoir.

Maar welk dressoir past het beste bij jouw woonwensen? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van een dressoir? Je leest hier de meest gestelde vragen.

Kies ik een dressoir met deuren, lades en/of open vakken?

De meeste dressoirs zijn ruim voorzien in lades en kastjes, als je op zoek bent naar een extra meubel waar je je spulletjes in kwijt kunt is een dressoir dan ook een goede keuze.

De plaats van je dressoir en type spullen die je wilt opbergen, bepalen voor een groot gedeelte je keuze voor de indeling van het dressoir.

Meer over deuren, lades of open vakken

Wat is de ideale hoogte voor een dressoir?

Een dressoir hoeft niet aan een bepaalde hoogte te voldoen, wanneer deze vrij in de ruimte staat. In dat geval kies je vooral voor hetgeen mooi staat en praktisch is.

Komt het dressoir bij een eettafel te staan, zorg dan dat het dressoir ongeveer dezelfde hoogte als de tafel heeft. Om die reden zal je zien dat dressoirs vaak niet veel hoger zijn dan 78cm.

Welk materiaal kies ik voor mijn dressoir?

Voor onze dressoirs maken we gebruik van diverse materialen, zodat we altijd een opbergkast hebben die je mooi vindt en past bij je woonwensen. Zo kun je denken aan metaal, hoogglans lak, hout of een combinatie van materialen.

Veelal zal je keuze gebaseerd zijn op uitstraling. Voor dressoirs gebruiken wij meerdere houtsoorten zoals eikenhout, notenhout en teakhout. Met ieder haar eigen uitstraling en eigenschappen, past een dressoir in ieder interieur! Wil je weten welk soort hout je het beste kunt kiezen voor je dressoir? Wij vertellen je meer over deze houtsoorten en benoemen meteen de voor- en nadelen hiervan.

Meer over alle houtsoorten

Hoe onderhoud ik mijn (houten) dressoir?

Koop je een houten dressoir, dan houd je je dressoir in de beste conditie door hem regelmatig te onderhouden. Welk onderhoudsproduct je precies gebruikt, is afhankelijk van de afwerking van het hout. Een olielaag, transparante lak, hoogglans of zijdeglans, alle vormen van afwerking vragen om een ander onderhoudsplan. Door regelmatig je meubel van onderhoud te voorzien kan je extra lang van je dressoir genieten.

Voornamelijk uit de lades of kasten van je nieuwe, of net behandelde dressoir kan je een luchtje opmerken. Vind je deze geur niet heel prettig? Plaats dan wat geurstokjes of –buideltjes om dit tegen te gaan.

meer over houtonderhoud

Hoe komen mijn woonaccessoires mooi uit op mijn dressoir?

De bovenkant van een dressoir leent zich perfect voor je mooiste decoratie! Zo kun je jouw interieur meteen opfleuren met een fraaie vaas met kleurrijke bloemen, maar ook fotolijstjes met daarin jouw dierbaren geven sfeer. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor praktische decoratie. Een tafellamp mag namelijk ook best op een dressoir! Zo krijg je meer sfeer én zit je niet in het donker.

Meer over het stylen van je dressoir